Krypto News

Europa får sin første Bitcoin-ETF: Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF lanceres på Euronext Amsterdam-børsen.

Europa lancerer sin første Bitcoin-ETF

Europa får endelig sin første Bitcoin-ETF, efter længere tids venten på lanceringen af Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF fra Jacobi Asset Management. Denne digitale formuesforvalter med base i London har annonceret, at deres nye investeringsprodukt vil blive lanceret på Euronext Amsterdam-børsen den 15. august 2023. Dette kommer mere end et år efter den oprindeligt planlagte lancering i 2022.

Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF er blevet promoveret som det første spot- eller fysisk sikrede Bitcoin-fonds. Det giver investorer mulighed for at investere i et finansielt produkt, der er fysisk sikret af BTC. Dette investeringsprodukt vil blive handlet under ticker-symbolet BCOIN og blev allerede godkendt af Guernsey Financial Services Commission i oktober 2021. Fidelity Digital Assets vil varetage opbevaringen af BCOIN ETF ifølge Blockworks.

En særlig bemærkelsesværdig funktion ved denne ETF er dens fokus på miljø- og socialvenlighed. Fonden inkluderer et certifikat for vedvarende energi (REC), der bekræfter dens miljøvenlige karakter. Ved hjælp af eksterne data måler fonden energiforbruget i Bitcoin-netværket, køber de nødvendige RECs og registrerer dem på en blockchain-platform, så investorer kan verificere fondens bæredygtighed.

BCOIN benytter sig af FT Wilshire Bitcoin Blended Price Index til at holde øje med realtidsdata om gennemsnitlige Bitcoin-kurser fra udvalgte kryptobørser. Med denne spot-ETF kan investorer få adgang til Bitcoin-markedet uden selv at skulle eje eller opbevare de underliggende aktiver.

Lanceringen af Bitcoin-spot-ETF’en repræsenterer en milepæl for Europa. Imens er de amerikanske reguleringsmyndigheder stadig i gang med at evaluere flere ansøgninger om lignende Bitcoin-spot-ETF’er fra store formuesforvaltere som BlackRock og Fidelity.

I en udtalelse fra Jacobi-CEO Martin Bednall blev Europas progressive holdning over for kryptoinvesteringsprodukter fremhævet som en potentiel katalysator for accepten af disse produkter:

Top  Pepe Coin falder kraftigt på grund af frygt og usikkerhed på sociale medier

“Det er spændende at se, at Europa er foran USA, når det kommer til at tilbyde Bitcoin-investeringsmuligheder for institutionelle investorer, der ønsker sikker adgang til fordelene ved digitale aktiver gennem velkendte og regulerede strukturer som vores ETF.”

Jacobi Bitcoin-ETF’ens lancering fulgte efter debuten af en Bitcoin Equities ETF på Euronext Amsterdam-børsen i juni 2023 fra Melanion Capital. Denne ETF giver eksponering for Bitcoin ved at spejle Melanion Bitcoin Exposure Index, der består af en skræddersyet kurv af europæiske og amerikanske aktier, der er tæt knyttet til BTC’s markedskurs.

Forskellen mellem spot-ETF’en og denne nye Bitcoin Equities ETF er, at investorerne her får eksponering for virksomheder med betydelige investeringer i Bitcoin, kryptobørser og minedriftsvirksomheder. Disse virksomheder inkluderer MicroStrategy, der ejer over 140.000 BTC, samt store Bitcoin-minedriftselskaber som Riot, Marathon Digital og Hut8.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button