AltcoinsKrypto News

EU’s kommende digitale euro kan støde på forhindringer i non-euro medlemslande

EU’s digitale euro kan støde på udfordringer i lande uden for euroområdet

En undersøgelse foretaget af Europa-Parlamentet antyder, at den kommende digitale euro fra den Europæiske Union (EU) kan støde på udfordringer i lande, der ikke er medlemmer af euroområdet.

Rapporten, udarbejdet af Economic Governance and EMU Scrutiny Unit, påpeger potentielle udfordringer ved anvendelse af Central Bank Digital Currency (CBDC) i lande uden for euroområdet.

Rapporten hævder, at en afgørende forudsætning for bred accept af den digitale euro inden for EU vil være ratificering af internationale aftaler mellem EU og tredjelande.

“Dette viser behovet for eksterne aftaler for at lette indførelsen af den digitale euro på tværs af grænserne.”

Erwin Voloder, chef for politik hos European Blockchain Association, har understreget behovet for aftaler om datadeling mellem lande for at håndtere de komplikationer, der omgiver brugen af CBDC’er.

Han påpegede, at uløste juridiske spørgsmål om brugen, wallets [digitale tegnebøger] og jurisdiktion udgør betydelige udfordringer i forhold til den fremtidige implementering af den digitale euro.

Voloder sagde, at selvom der generelt er vilje inden for EU til at nå til enighed om integrationen af den digitale euro i det eksisterende betalingssystem, vil denne bestræbelse ikke være uden tekniske og juridiske hindringer.

Som tidligere rapporteret, annoncerede Den Europæiske Centralbank (ECB) i 2021 lanceringen af undersøgelsesfasen for et digitalt euro-projekt, der sigter mod at adressere centrale design- og distributionsaspekter af CBDC’en inden for euroområdet.

Undersøgelsen forventes at afslutte i oktober, hvorefter ECB vil beslutte, om de skal fortsætte med næste fase af udvikling og test.

Top  Web3-udvikler afslører sårbarhed i smart contracts

Flere lande fortsætter udforskning af CBDC’er

Flere og flere lande og centralbanker rundt om i verden er begyndt at udforske og teste deres egne digitale valutaer.

Den kinesiske centralbank, People’s Bank of China, er for øjeblikket førende på dette område. Landet har lanceret talrige tests af sin CBDC i forskellige provinser, hvor over 200 millioner mennesker allerede deltager i forsøgene.

Andre centralbanker, herunder Den Europæiske Centralbank og Bank of Japan, udforsker også CBDC’ernes potentiale.

I alt har 11 lande fuldt ud lanceret en CBDC, herunder Kina, Bahamas, Nigeria, Anguilla, Jamaica og syv østkaribiske lande.

For nylig viste transportører i Jamaica interesse for at bruge landets CBDC til betalinger.

Det er værd at bemærke, at USA er blandt de få lande, der ikke har bekræftede planer om at lancere en digital valuta.

Dog fortsætter landet stadig med at arbejde på en engros-CBDC (bank-til-bank).

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button