Krypto News

Fachleute sehen Handlungsbedarf: US-Notenbankchef Jerome Powell im Fokus nach Börsenabsturz

Arbeitslosighed, statsgæld, og en nedgang i aktiekurserne: I USA cirkulerer frygten for en recession. På trods af dette mener eksperter, at det er usandsynligt, men at der stadig er behov for handling.

Den 5. august oplevede verdens aktiemarkeder et kraftigt fald i aktiekurserne. I Japan oplevede Nikkei-indekset historiske tab på mere end tolv procent. Den globale nedgang har forskellige årsager. I USA har den seneste regeringsrapport om arbejdsmarkedet skærpet frygten for en recession. Samtidig har beslutningen om at fastholde den ledende rente bekymret yderligere.

Selvom det estimerede økonomiske vækst på 2,8 procent i andet kvartal var positivt, indikerer tidlige indikatorer som Manufacturing Index ifølge Handelsblatt, at væksten aftager. Den amerikanske økonomi lider i øjeblikket mest af produktionserhvervet.

Desuden viste regeringens arbejdsmarkedsrapport, at virksomhederne i juli kun skabte 114.000 nye job. Det er markant færre end de forventede 175.000. Desuden er arbejdsløshedsraten på 4,3 procent på det højeste niveau i tre år. For et år siden lå den på 3,5 procent.

Stigningen i statsgælden skaber også bekymringer – og nærer frygten for en global finanskrise blandt økonomer. Gælden stiger med en billion dollars hver 100. dag. Nogle økonomer frygter en ond cirkel. “Rentebetalingerne stiger, hvilket kræver højere skatter, hvilket igen bremser økonomisk vækst, hvilket igen fører til yderligere økonomisk kontraktion,” lyder det for eksempel i en analyse fra obligationsinvestoren Double Line, som Handelsblatt citerer.

På trods af disse advarsler anser økonomer det for usandsynligt, at der vil opstå en recession i USA. “Markederne reagerer, som om den svage arbejdsmarkedrapport fra fredag signaliserer en recession, men det gør den ikke,” sagde finansanalytiker Ed Yardeni. “Det, der foregår på finansmarkederne i øjeblikket, har kun perifert noget at gøre med økonomien,” sagde markedstrategen Ebrahim Rahbari ifølge Handelsblatt.

Top  Vigtig information om ophavsret og ansvarsfraskrivelse: Læs før du handler med kryptokurver og værdipapirer

Økonomerne hos investeringsbanken Goldman Sachs anslår sandsynligheden for en recession i de kommende tolv måneder til 25 procent ifølge Tagesschau.de. “For mig er det ikke det mest sandsynlige scenario, at den amerikanske økonomi vil glide ind i en recession,” sagde Klaus-Jürgen Gern, leder af den internationale konjunkturprognose hos Kieler Institut für Weltwirtschaft, til Handelsblatt. Mere sandsynligt er det, at der vil være nogle kvartaler under en potentiel vækst på to procent. “Dynamikken i den amerikanske økonomi er ikke stor, men det var forventeligt – og kun på den måde svækkes inflationsdynamikken yderligere.”

Finansmarkederne håber nu på den amerikanske centralbank og deres formand, Jerome Powell, i kampen mod recessionen. Indtil videre har Fed stadig tøvet med at sænke renten. Den nuværende ledende rente ligger på et meget højt niveau på mellem 5,25 og 5,5 procent. Derfor er der også stor plads til rentenedskæringer. “Der er meget plads til rentenedskæringer,” sagde konjunkturundersøger Klaus-Jürgen Gern til Handelsblatt. “Centralbanken kunne afslutte en recession på den måde, men hvis økonomien allerede er på vej mod det, kan den ikke længere forhindre det.”

Fagfolk forventer, at Fed vil indlede rentevendingen på mødet i september. I stedet for den sædvanlige rentestigning på 0,25 procentpoint kan der være en nedskæring på 0,5 procent. Goldman Sachs forventer dog ifølge Tagesschau.de en nedskæring på en fjerdedel procentpoint i september. I november og december kan der derefter komme to yderligere rentenedskæringer på hver 0,25 procentpoint.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button