BitcoinKrypto News

Fed-sænkning af renten: Hvad betyder det for den økonomiske fremtid?

Federal Reserve sænker renten med 50 basispoint

Federal Reserve har for nylig overrasket markedet ved at sænke renten for første gang på fire år. Den store sænkning på 50 basispoint har fået aktiekurserne til at stige, da håbet om en mild nedgang i økonomien samtidig med faldende inflation igen er i fokus på markedet.

Økonomisk uro trods solide vækst

Selvom der tales om en solid amerikansk økonomi, så handler Federal Reserve alligevel drastisk ved at foretage en stor rentenedsættelse. Dette har skabt tvivl om årsagerne bag beslutningen. Enten er Centralbanken mere bekymret for amerikansk økonomi end de udtrykker offentligt, eller også er beslutningen politisk motiveret for at opretholde et positivt økonomisk billede før det kommende valg.

Yen-Carry-Trade risiko

En anden potentielt problematisk faktor er muligheden for en opløsning af Yen-Carry-Trade. Den store rentenedsættelse mindsker forskellen mellem de japanske og amerikanske renteniveauer, hvilket kan føre til en hurtigere afstand mellem yen og dollaren. Dette gør opløsningen af Yen-Carry-Trade og derved et salg af diverse aktiver, erhvervet gennem carry-trade, mere sandsynlig.

Bitcoin på kanten af et gennembrud?

Finansmarkedets betingelser synes imidlertid at gå i den rigtige retning, da både finans- og pengepolitikken i USA bliver mere lempelig og antyder en yderligere udvidelse af pengemængden. Teknisk har Bitcoin siden Federal Reserves rentenedsættelse opnået fremgang, kunne bekræfte den afgørende støttezone mellem 57.000 og 60.000 dollars og klatre tilbage over Bullmarket-supportbåndet.

September bringer fortsat korrekturpotentiale

Selvom der er tale om en opsving-rally, forbliver september en kritisk periode for Bitcoin-kursudviklingen på grund af sæsonmæssige faktorer og usikkerhed på finansmarkederne. En mulig genoprettelse af Yen-Carry-Trade kan potentielt påvirke Bitcoin negativt, da kryptovalutaen sandsynligvis vil blive solgt som et flydende aktiv, hvis markedsdeltagere er tvunget til at lukke handler for at opnå likviditet.

Top  iFinex vil købe virksomhedsandele tilbage for 150 millioner dollars

I et værst tænkeligt scenarie kan vi se et test af breakout-zonen ved 48.000 dollars, før der forventes en ny opadgående tendens i fjerde kvartal. En eskalation af Yen-Dollar-problemet vil sandsynligvis blive mødt med monetær intervention. Valutaswaplinjer mellem Federal Reserve og Bank of Japan for at håndtere Yen-Carry-Trades direkte via Bank of Japans balance vil formentlig blive en mulig løsning. Dette vil føre til øget likviditet på finansmarkederne.

Er en recession på vej i USA, som vil sætte en stopper for dette bullrun? En omfattende analyse og mulige scenarier for Bitcoin-prisudviklingen kan findes i den seneste video-udgave af decentralist.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button