Krypto News

Frankfurt wird Sitz der neuen EU Anti-Geldwäsche-Behörde: Wie die Bankenmetropole davon profitiert

Frankfurt bliver hjemsted for EU’s nye Anti-Geldwäsche-Behörde

I Frankfurt am Main vil champagnekorkene springe: Den nye Anti-Geldwäsche-Behörde (AMLA) for Den Europæiske Union vil have sit hovedkvarter der. Frankfurt har dermed valgt sig selv frem for otte andre europæiske byer, der havde søgt om at være værtsby for behørden. EU håber, at AMLA vil gøre store fremskridt i kampen mod finansiel kriminalitet. Behørden vil blandt andet have direkte tilsyn med kryptosektoren, som er blevet stadig vigtigere for ulovlige finanstransaktioner i de seneste år. Ifølge det belgiske formandskab har AMLA en central rolle i bekæmpelsen af hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme i EU.

Baggrund og funktion af AMLA

Indtil nu har der ikke eksisteret en EU-baseret myndighed til kontrol af hvidvaskning af penge og andre ulovlige finanstransaktioner. Derfor har Bruxelles baseret håndhævelsen af sine regler på de nationale reguleringsmyndigheder. Imidlertid har de 27 EU-medlemsstater ikke altid samarbejdet fuldt ud, og der har været problemer med udveksling af data. Med første gang deltagelse af EU-Parlamentet var udvælgelsesprocessen for behørden kompliceret. I vinderbyen Frankfurt vil behørden nu kunne vælge mellem tre bygninger: Messeturm, Tower 185 i byens centrum eller kontorbygningen Flow direkte ved Frankfurt Lufthavn.

Frankfurt og fordelene ved AMLA

At bankemetropolen ved Mainen har fået tildelt værtskabet, vil sandsynligvis også glæde finansminister Christian Lindner (FDP). Han personligt lobbyede gentagne gange for Frankfurt som den nye placering for Anti-Geldwäsche-Behörde ved EU-institutionerne i Bruxelles. Ved udbuddet fik Frankfurt de fleste stemmer, mens Madrid og Paris kom på henholdsvis anden og tredje plads. En af opgaverne for AMLA vil være tilsynet med de 40 største finansielle institutter samt revisions- og konsulentvirksomheder i EU. For byen Frankfurt vil tildelingen betyde mere end 400 velbetalte arbejdspladser, der vil blive skabt hos AMLA.

Top  USDC overtager XRP som den sjette største kryptovaluta baseret på markedsværdi

Fremtiden for AMLA og Krypto-regulering

Den nye EU-baserede myndighed er en del af en større lovændringspakke til reform af EU’s rammebestemmelser for bekæmpelse af finansiel kriminalitet. Også kryptobranchen falder inden for AMLA’s ansvarsområde, som EU-Kommissær Mairead McGuinness understregede: “Vi adresserer de risici, som kryptovalutaer og den tilknyttede anonymitet udgør.” Embedsmændene forventes at påbegynde deres arbejde i Frankfurt medio 2025. Med vedtagelsen af Money Laundering Regulation “Transfer of Funds” (TFR) samt den omfattende MiCa-reguleringsforordning besluttede EU for nylig som det første store økonomiske område en ensartet krypto-regulering.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button