BitcoinKrypto News

Freistaat Sachsen erlöst 2,64 Milliarden Euro durch Bitcoin-Verkauf

Sachsens Generalstaatsanwaltschaft realiserer 2,64 milliarder euro gennem salg af bitcoins

Sachsen sælger beslaglagte bitcoins

Freistaat Sachsen har solgt alle beslaglagte bitcoins og dermed indtjent næsten 2,64 milliarder euro. Denne information blev offentliggjort af Generalstaatsanwaltschaft Dresden tirsdag eftermiddag som det første officielle udsagn om sagen. Tidligere havde myndigheden undladt at give detaljer på grund af den verserende retssag.

Midlerne er kun foreløbigt sikret

Selvom dette milliardbeløb er blevet indtjent, er pengene endnu ikke tilgængelige for Freistaat Sachsen. Generalstaatsanwaltschaft understreger, at pengene fortsat er foreløbigt sikret som en del af den strafferetlige retssag mod den ulovlige streamingtjeneste “movie2k”, der foregår ved Landgericht Leipzig.

Skridt taget for at undgå værditab

For at undgå muligt værditab grundet de store kursudsving solgte Sachsens myndigheder bitcoins. Den forklarede, at det er retligt påkrævet at afhænde værdigenstande, når der er risiko for værditab på omkring ti procent eller mere. Derfor blev Frankfurt-baserede Scheich Wertpapierspezialist AG hyret til at varetage salget af bitcoins.

Kritik og politisk pres

Salget af bitcoins påvirkede markedet og blev mødt med kritik. Nogle anklagede Sachsen for at påvirke bitcoin-kursen negativt ved at oversvømme markedet med bitcoins. Generalstaatsanwaltschaften understregede dog, at beslutningen om at sælge bitcoins blev truffet uden hensyntagen til den aktuelle kursværdi eller fremtidige kursudviklinger.

Krav om gennemsigtighed

Der var stort pres på de sachsiske myndigheder for at offentliggøre information om bitcoinsalget. Fordi Sachsen for øjeblikket har mindre skatteindtægter end forventet, er interessen for milliardbeløbet høj. Politikere ønsker klarhed over, hvordan indtægterne kan påvirke Freistaats finansielle situation, især med tanke på at bruge pengene til investeringer i sundhedsvæsenet, skoler og institutioner.

Top  Oktober: Hvad kan krypto-investorer forvente?

Konklusion

Sachsens beslutning om at sælge bitcoins for at undgå værditab har udløst debat og bekymring. Det store beløb indtjent fra bitcoinsalget har potentielt stor indvirkning på Sachsens finanser, og det politiske pres for gennemsigtighed fortsætter.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button