Krypto News

FTX-Chef beschuldigt Anwälte und versucht seine Schuld abzuschieben

Strategi ikke meget lovende

I retssagen mod Sam Bankman-Fried har den tidligere CEO for FTX for første gang afgivet sin egen forklaring og forsøgt at skyde skylden på sine advokater. Det rapporterer nyhedsbureauet Reuters og forklarer, at dette første afhøringsforløb fandt sted uden en jury. Juryen blev sendt hjem, så den ledende dommer kunne vurdere, hvilke udtalelser fra den 31-årige der overhovedet skulle tillades. Han hævdede nu, at FTX’s advokater var involveret i beslutningen om at automatisk slette virksomhedsinterne beskeder på Signal og give penge fra FTX til hedgefonden Alameda Research, samt udlåne penge fra den til FTX-ledelsen.

Oplysninger forsøgt afkræftet

Under afhøringen forsøgte Bankman-Fried (SBF) angiveligt at afkræfte flere centrale anklager mod ham. Han bliver blandt andet beskyldt for at have instrueret FTX-ansatte i at indstille deres kommunikationskanaler på Slack og Signal, så beskederne automatisk forsvinder. Ifølge The Verge drejer det sig alene om 288 chatgrupper på Signal, som SBF havde adgang til. Han kunne imidlertid ikke henvise til konkrete samtaler, hvor hans juridiske rådgiver havde godkendt denne fremgangsmåde. Ifølge rapporterne kunne han heller ikke henvise til konkrete samtaler i forbindelse med den kritiserede håndtering af FTX’s kunders penge og forretninger med Alameda.

Ingen overbevisende udtalelser

De samlede rapporter tyder ikke på, at SBF med sine udtalelser virkelig kan overbevise. Samtidig citerer Reuters retseksperter for den vurdering, at den tidligere FTX-chef ikke har meget mere at tabe. De seneste retsdage har tegnet et så negativt billede af hans opførsel og karakter, at han med en udtalelse kan håbe på at få vendt tingene til sin fordel. Normalt får anklagede ikke mulighed for at udtale sig i sådanne retssager foran en jury, forklarer nyhedsbureauet. Hvis det faktisk sker, kan SBF’s udtalelse vare omkring fem timer, før tværforhøret begynder.

Top  Solana Kurs stiger over 48,5 % på en uge og når 100 USD - Hvad betyder dette for fremtiden?

Bankman-Fried bliver beskyldt for at have omdirigeret penge fra FTX’s kunder uden deres viden og brugt dem til personlig vinding. Retssagen mod ham har stået på siden begyndelsen af oktober, og hidtil ser det ikke godt ud for ham. Tætte pårørende som hans tidligere kæreste Caroline Ellison samarbejder med anklagemyndigheden og vidner imod ham. Den anklagede erklærer sig uskyldig. Efter at have haft mulighed for at forberede sig til retssagen derhjemme i lang tid blev han for få uger siden fængslet, fordi han angiveligt forsøgte at intimidere hende som et vigtigt vidne. Han havde overdraget hendes private dagbøger til New York Times.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button