Krypto NewsRegulierung

FTX-Mitbegründer Gary Wang unter verschiedenen Fragen über Darlehen von Alameda Research in Bankman-Frieds Strafprozess

Bankman-Fried-sagen: FTX-mitbegründer Gary Wang bezeugt vor Gericht

I den anden uge af retssagen mod Sam Bankman-Fried forsøger hans forsvarsteam at afhøre FTX-medstifter Gary Wang om hans anvendelse af retlig rådgivning vedrørende lån fra Alameda Research.

I en indgivet skriftlig præsentation sent mandag aften anmodede Bankman-Frieds forsvarsteam om tilladelse fra dommeren til at udforske Wangs forståelse af disse lån, som blev brugt til risikoinvesteringer og personlige udgifter, herunder køb af et hus på Bahamas.

Forsvaret argumenterer for, at Wangs overbevisning om, at lånene var legitime, som blev struktureret af advokater og dokumenteret i formelle skriftlige aftaler, er væsentligt for at modbevise påstanden fra anklagemyndigheden om, at lånene blot var en iscenesat liste af Bankman-Fried for at skjule pengenes oprindelse.

Aktstykket understreger Wangs udtalelse om, at han stolede på de involverede advokater og ikke troede, at de ville rådgive ham til ulovlige aktiviteter.

Forholdet mellem FTX og dets hedgefondarm, Alameda Research, er blevet et centralt punkt i retssagen mod Bankman-Fried.

Anklagemyndigheden hævder, at han misbrugte midlerne overført til Alameda til sine personlige finanser.

Bankman-Fried har ikke erklæret sig skyldig i svindelanklagerne, og hans forsvarsteam hævder, at involveringen af virksomhedskonsulenter i låneaftalerne antyder, at han ikke var klar over nogen uregelmæssigheder.

Dommer Lewis Kaplan har dog besluttet, at diskussioner om retlig rådgivning kan forvirre eller påvirke nævningene og derfor ikke må medtages i forsvarets åbningstale.

Det forventes, at Wang afslutter sin udtalelse tirsdag. Derefter vil Caroline Ellison, den tidligere leder af Alameda Research og tidligere kæreste til Bankman-Fried, vidne.

Både Wang og Ellison har erklæret sig skyldige og samarbejder med efterforskerne.

Top  Krypto-Unternehmen verstoßen gegen britische Krypto-Vermarktungsregeln: Über 200 Verstöße seit Oktober

Sidste uge vidnede Wang i retten og indrømmede, at han og den tidligere FTX-chef Sam Bankman-Fried begik wirebedrageri.

Han afslørede for nævningene, at han og Bankman-Fried var involveret i finansforbrydelser og svigagtige praksisser, der ultimativt førte til nedbruddet af kryptohandelsplatformen.

Som teknisk direktør for FTX og medejer af Alameda Research, en kryptohedgefond, der blev grundlagt af Wang og Bankman-Fried i 2017, erkendte Wang at have begået wire-, værdipapir- og varebedrageri.

Han hævdede, at duoen ulovligt havde overført 8 milliarder dollars fra FTX-fonde gennem Alameda Research. Wang hævdede også, at Bankman-Fried ledede disse ulovlige handlinger.

Ifølge Daniel C. Silva, en tidligere assisterende amerikansk statsadvokat og partner i advokatfirmaet Buchalter, mener han, at Bankman-Frieds forsvar kunne skabe grundlag for en eventuel anke, hvis den faldne kryptoboss findes skyldig.

Ved at fokusere på detaljer kan forsvaret hævde, at de ikke har haft tilstrækkelig tid og mulighed for at forberede en ordentlig forsvar, hvilket kan så tvivl om retssagens retfærdighed.

“En af de ting, [forsvaret] kunne gøre, er påstanden: ‘Denne sag har udviklet sig med lynets hastighed, og vi havde ikke mulighed for korrekt at forberede os på retssagen’,” sagde Silva.

“Vi skal sikre os, at vi fuldt ud forstår, hvad hvert vidne siger, fordi vi ikke havde tilstrækkelig mulighed for at forberede en ordentlig forsvar, som den amerikanske forfatning kræver.”

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button