BitcoinKrypto News

Gary Gensler kritiserer Bitcoin: Hvad betyder det for kryptovalutaens fremtid?

I et nyligt offentligt interview med CNBC gentog Gary Gensler, formand for den amerikanske børsmyndighed SEC, endnu en gang det, han er kendt for; Kritik af Bitcoin, den første og mest udbredte digitale valuta og måske Genslers erkefjende. På dette tidspunkt bliver det bare trættende at høre ham tale om Bitcoin.

Uanset dette sagde SEC-chefen denne gang modigt, at Bitcoin næppe er fyrtårnet for decentralisering, som den bliver markedsført som. Gensler har ofte positioneret sig som en central figur i kampen mod ransomware og andre malware-angreb, hvilket gør fremstillingen af ​​Bitcoin’s rolle i det moderne finansielle økosystem endnu mere kompliceret.

Hvad mener Gensler overhovedet?

Da CNBC-intervieweren midt i samtalen bragte begrebet “decentralisering” på banen for at fremhæve Bitcoin i sit sædvanlige revolutionære lys, var Gary Gensler ikke bare uenig; Han afbrød ham praktisk talt med et direkte “Uh, det er ikke så decentraliseret.” Derefter fordoblede han sin tone og drejede samtalen mod en bredere, måske dybere kritik af finanssystemets tiltrækning mod centralisering, en tendens, der er lige så gammel som pengene selv.

Han forklarede uden tøven: “Ja, men det er også det hele. Se hvordan finansverdenen har haft en tendens til centralisering siden oldtiden.” Hans argument? At kryptokurrency-økosystemet, på trods af dets høje idealer om decentralisering, ikke er meget anderledes. Da kun få udvalgte virksomheder virkelig forstår eller kontrollerer flertallet af de såkaldte decentrale aktiver, nedtonede Gensler den ildfulde idealisme, der omgiver Bitcoin. Han reducerede det til det, det grundlæggende er: et regnskabsbog, om end en smart en. “Det er en regnskabsbog, som alle har,” sagde han, men med en tone der antydede, at han fandt den udbredte fascination for denne aspekt lidt overdrevet.

Top  Har Shiba Inu stadig en fremtid? - Hvad sker der i øjeblikket med kryptovalutaer? - Langsigtet prognose for Shiba Inu - Shiba Inu prognose: Hvor højt vil Shiba Inu stige? - Et ord om forsigtighed

Paradokset midt i kritikken

Siden han tiltrådte som formand for SEC, har Gensler repræsenteret en position, der bedst kan karakteriseres som hård i forhold til reguleringen af kryptovalutaer. Hans embedsperiode har været præget af hans uophørlige engagement i at rette opmærksomheden mod de risici, der er forbundet med digitale aktiver, både i forhold til deres iboende volatilitet og deres potentielle brug til ulovlige operationer.

Uanset dette lignede det, at han ikke var enig i sin ofte kritiske holdning til denne aktivklasse, da SEC under hans tilsyn godkendte elleve Spot Bitcoin ETF’er tidligere på året. Dog var der visse betingelser knyttet til denne beslutning. Han nævnte nøje, at aktiverne forblev de samme, sammenlignede dem med tidligere afviste ansøgninger, bemærkede dog også, hvordan tingene ændrede sig til det bedre.

Hvordan SEC formåede at godkende så mange Spot Bitcoin ETF’er trods så kraftig modstand, er et mysterium. Myndighedens komplekse tilgang til regulering af kryptovalutaer er nøglen til at løse dette. Selvom Gensler tydeligt udtrykte Bitcoin’s spekulative og volatile karakter og betegnede det som en avlsgrogrund for ransomware, hvidvaskning af penge, sanktionsundgåelse og endda finansiering af terrorisme, har SEC alligevel anerkendt institutionernes stigende interesse og muligheden for regulerede investeringsprodukter på dette område. Denne dualitet tydeliggør det komplekse reguleringsmiljø, hvor der er mange innovationer og risici, hvilket kræver en mellemvej, der ikke hæmmer udviklingen, samtidig med at den ignorerer misbrugsmulighederne.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button