BitcoinKrypto News

Geldsysteme am Rande des Scheiterns: Expertenrat von Betriebswirt und Finanzbuchautor Marc Friedrich – Was Anleger jetzt tun sollten.

Marc Friedrich: Vores nuværende økonomiske krise og anbefalinger til investering

Herr Friedrich, i dit nye bog skriver du “vores penge system er dømt til fiasko”. Hvordan kommer du til denne dystre vurdering?

Dette baserer jeg på et kig på historien: Penge kommer og går. Vi har haft mange penge systemer gennem århundrederne, og det ville være en absolut nyhed, hvis det skulle være anderledes denne gang. Gennemsnitligt varer penge 80 til 100 år. Euroen er kun 25 år gammel, men har allerede mistet 40 procent af sin købekraft i denne tid.

Hvad er årsagerne til denne udvikling?

De mange pengeprint og strukturen af vores usikrede penge system. Vi løser enhver krise på samme måde: vi sænker renterne, optager flere og flere gæld og pumper mere og mere ekstra penge ind i systemet. Vi løser ikke problemerne på denne måde, men udskyder dem kun til fremtiden – med store kollaterale skader. I sidste ende driver ECB en form for gigantisk udsættelse af konkurs.

Var det en fejl for Tyskland overhovedet at være med i Euroen?

Ja, det var en fejl. For valutaunioner med økonomier af forskellig styrke har aldrig fungeret. Det at tvinge økonomier som Tyskland og Grækenland ind i den samme rente- og valutaramme har fra starten været dømt til fiasko. Desuden har euroen gjort os fattigere her i Tyskland: Italienere, grækere og andre europæere har nu mere formue og mere ejendom end os her i Tyskland. Det er absurd. Mellemklassen er ved at forsvinde. Den gennemsnitlige tysker kan længe ikke længere købe en ejendom.

Hvad vil der ske?

Top  Moskva forbereder sig på lanceringen af digital rubel: Fordele og ulemper diskuteres af den russiske forretningsverden og finansielle eksperter

Det er bestemt ikke et spørgsmål om, hvorvidt euroen vil mislykkes, men kun hvornår. Uden Tyskland som EU’s hovedbidragsyder ville det allerede være sket. ECB vil fortsat bryde love for at holde euroen i live med alle midler. Alle Maastricht-kriterierne er allerede blevet kastet overbord. Vores penge system, hvor nyt penge kan skabes fra ingenting, tilskynder politikken i Berlin og Bruxelles til at bruge penge med begge hænder. Det er aldrig nok!

Hvordan bør investorer positionere sig i denne sammenhæng?

De skal helt sikkert komme væk fra papirpenge. Det vil sige, kun holde en smule dagpenge. I en inflationær miljø har du brug for værdier, der er begrænsede af naturen eller matematikken. Investorer skal investere i fossile brændstoffer: kul, olie og gas. Selv uran vil stige, da næsten alle lande satser på atomkraft. Vi er her i Tyskland helt på vildspor, når det gælder energi. Gør præcis det modsatte af det, regeringen proklamerer, og så er du på rette spor.

Hvad er stadig fornuftigt?

Også reelle værdier som aktier vil være i høj efterspørgsel. På grund af inflationen vil alle begrænsede formueværdier fortsætte med at stige. Ud over ejerandele er det også guld, fast ejendom og bitcoin.

Er Bitcoin ikke alt for risikabelt og for spekulativt for private investorer?

Nej, det er det ikke. Bitcoin er den eneste aktiver, hvor vi sikkert ved, at der kun er et begrænset antal enheder. Når vi når de 21 millioner bitcoins, ender det. Det garanterer en naturlig knaphed.

Hvad er fordelene ved Bitcoin?

Det adskiller staten og penge. Det betyder, at der ikke er nogen centralbank, ingen virksomhed og heller ingen politiker bagved. Derfor er det også sikkert mod inflation. Bitcoin er den mest succesfulde aktiv i menneskets historie, den har hidtil overgået alt – selv de stærkeste aktier. Alt har relativt mistet værdi i forhold til Bitcoin. Den er en slags livsforsikring for ens købekraft og mod politikernes inkompetence – og den er bestemt på et rekordniveau.

Top  Bitcoin Kurs erreicht Höchststand: Über 65.000 US-Dollar pro Bitcoin

Bitcoin handles i øjeblikket til ca. 48.500 euro eller godt 52.000 dollar. Er det niveau ikke allerede alt for højt til private investorer?

Nej, den vil fortsætte med at stige, fordi centralbankerne igen bliver nødt til at printe penge med den næste krise. Hvis du endnu ikke har nogen bitcoins, ville jeg nu investere den første portion. Hvis det falder under 35.000 eller endda under 30.000 dollars igen, så invester resten. Jeg forventer seks-cifrede bitcoin-kurser inden 2025/2026. Bitcoin stiger ikke i værdi, men papirvalutaer som euroen eller dollaren mister mere værdi. Så snart ECB igen sænker renten, bør man investere i bitcoin. Det vil sikkert forblive volatilt. Men bitcoin vil fortsat være den bedste investeringsform.

Efter afgørelsen fra den amerikanske finanstilsynsmyndighed for Bitcoin-ETF’er, vil der nu også være Bitcoin-fonde, som den almindelige borger kan investere i?

Ja, det er et skelsættende punkt i Bitcoins historie. Nu er kryptovalutaen endelig nået “det gamle finansverdenen”. Nu er en frygtet forbud også væk. Når Blackrock, Fedility og Co. rejser penge og investerer i bitcoin, er det et kvalitetsstempel.

Konklusion

Marc Friedrich har gjort det klart, at vores nuværende økonomiske situation er kritisk, og at investorer bør tage forholdsregler. Han anbefaler at investere i alternative aktiver som fossile brændstoffer, guld og Bitcoin for at beskytte sin formue mod inflationen og de potentielle negative effekter af det eksisterende pengesystem.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button