Krypto News

Guide til at profitere på Bitcoin-kursen: Hold, følg dine mål og undgå FUD og FOMO

1. Langer Atem

Hodln er en metode til at drage fordel af Bitcoin-kursen. Ordet er en afledning af det engelske “hold” og betyder først og fremmest at holde fast i sine købte kryptokurser. Man forventer, at kursen vil stige, og venter indtil man når sit ønskede mål. Hodln er blevet et meme, som der endda er blevet lavet en tysk rap-sang om, som man ikke nødvendigvis behøver at høre. (Hvis man alligevel ikke kan modstå: God fornøjelse).

Man bør dog altid have sine mål for øje: Hvornår vil jeg sælge? Det gælder både for kursmål og eventuelle tab.

2. Emotioner i fokus

På kryptomarkedet er den øverste maxime at bevare roen. Dårlige rådgivere er derimod FOMO, frygten for at gå glip af noget (Fear of Missing Out), samt FUD, frygt, usikkerhed og tvivl (Fear, Uncertainty & Doubt).

Problemet er, at begge reaktioner fører til irrationale beslutninger. Hvis Bitcoin-kursen f.eks. stiger hurtigt, kan det ofte være et tegn på overophedning – en hurtig korrektion er altid mulig.

Hvis man bryder ud i FOMO og hurtigt køber mere, kan man lige så hurtigt stå tilbage uden noget, når korrektionen kommer. I værste fald bliver man også ramt af FUD og frygter yderligere kursfald. Resultatet: Den ulykkelige trader mister mange penge, kun på grund af FUD og FOMO.

Nu vi er ved maximer: Sæt aldrig flere penge på spil, end du er villig til at miste. At optage lån for at gamble på kryptomarkedet kan hurtigt gå galt.

3. Find den rigtige position: Long eller short?

Den klassiske måde at drage fordel af Bitcoin-kursen er den såkaldte long-position. Man køber en kryptokurrency, fordi man forventer, at kursen vil stige. (Hodlere hilser på). Når det sker, sælger man sine kryptokurser igen med en prisforskel – man taler også om marginen. Positionen kaldes derefter “haussierend” eller “bullish”.

Top  Bitcoin-ETF Alternativen in Deutschland: Sicherheit, Risiko und Chancen - Was Sie als Anleger wissen sollten

Det er vigtigt at holde nøje øje med markedssituationen: Har kursen steget (for) hurtigt på det seneste? Er vi i en investeringsboble? Er jeg tilfreds med min margin? Så gælder det om at sælge og ikke blive grådig.

For øvrigt: Hvis man holder fast i en long-position med et bredt perspektiv, dvs. ikke vil sælge sine kryptokurser i længere tid, kan man også informere sig om krypto-lån og i mellemtiden låne sine kryptokurser ud. Så drager man ikke kun fordel af stigende Bitcoin-kurs.

Også ved faldende Bitcoin-kurs kan man drage fordel af det – den tilsvarende position kaldes short. I modsætning til long-positionen er man bearish indstillet. Med en short-position satser man altså imod markedet. Man låner en bestemt mængde af en kryptokurrency for at tilbagebetale den efter et kursfald. Forskellen mellem den gamle og den nye værdi af investeringen minus eventuelle gebyrer er til sidst fortjenesten.

4. Futures: Væddemålet om den rigtige Bitcoin-kurs

Man kan også overveje at erhverve terminskontrakter for kryptokurser. De såkaldte futures er kontrakter. Man indgår en aftale med en kontraktspartner B om at købe eller sælge et bestemt antal Bitcoins til en bestemt kurs på en bestemt dato. For kontraktspartner A har det den fordel, at han sælger sine BTC til en garanteret kurs i tilfælde af en short-position. Især ved en faldende Bitcoin-kurs kan det generere overskud.

For kontraktspartneren er denne terminskontrakt forbundet med et gebyr, som sælgeren betaler. Han tjener dermed altid lidt. Hvis kursen også udvikler sig positivt, får han BTC til en pris under den aktuelle kurs og kan direkte drage fordel af marginen.

Top  Retik Finance (RETIK): En Lovende DeFi Token Med Potentiale til 5x Profit

5. Bitcoin-pensionen eller cost-average-effekten

Indtil nu er cost-average-effekten, når man betragter Bitcoin-kursudviklingen siden genesis-blokken, den bedste og sandsynligvis også mest stressfri måde at drage fordel af Bitcoin-kursen på. Ved cost-average-metoden investerer man regelmæssigt, normalt månedligt, et bestemt beløb.

Sparere kender muligvis allerede denne metode: Afhængigt af om kursen stiger eller falder, får man flere eller færre enheder for det fastsatte månedlige beløb. På lang sigt samler man konstant kryptokurser. Så venter man igen, indtil Bitcoin-kursen når det fastsatte mål. Eller man holder fast i dem – børnebørnene vil takke en.

Gennemsnitskursen, er ideen bag cost-average-effekten, udjævner eventuelle kursudsving. Især fordi kryptokurser er så volatile, dvs. underlagt store kursudsving, kan denne strategi være en god vejledning for at undgå både FUD og FOMO.

Ansvarsfraskrivelse: En del af følgende artikel indeholder forslag til at deltage på kryptomarkedet og Bitcoin-kursen. Der kan ikke holdes ansvar for eventuelle tab, da kryptomarkedet er uforudsigeligt og meget volatilt.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button