Krypto News

Højere end forventede US-forbrugerpriser belaster den tyske aktiemarkedet – Dax taber 0,92 procent og MDax falder med 1,42 procent.

Frankfurt (dpa-AFX) – Amerikanske forbrugerpriser, der var overraskende høje, har tydeligt påvirket det tyske aktiemarked tirsdag. Hovedindekset DAX faldt med 0,92 procent til 16.880,83 point. Midcap-indekset MDAX faldt endda med 1,42 procent til 25.724,51 point.

De høje forbrugerpriser påvirker markedet

Kapitalmarkedstrategen Jürgen Molnar fra Handelshaus Robomarkets havde tidligere advaret om, at inflationsdataene kunne have en betydelig indvirkning på markedet, da de er afgørende for den amerikanske centralbanks, Fed’s, pengepolitik. Selvom inflationen faldt i januar, var det kun til 3,1 procent i stedet for de forventede 2,9 procent. Håbet om hurtige og klare rentenedsættelser fik endnu et slag med disse data. Fed’s centralbankfolk havde dog allerede dæmpet forventningerne med henvisning til den usikre udvikling i inflationen.

Udsigterne for rentenedsættelse

Først når der er mere klarhed om fremtidige makroøkonomiske tendenser, vil det på sigt være muligt for Fed at foretage en rentenedsættelse, skrev Tobias Basse fra Landesbank NordLB. Ifølge ham kan kun større problemer med de amerikanske regionale banker i øjeblikket udløse en hurtig reduktion af den nuværende rentespread på 5,25 til 5,50 procent.

Kilde: dpa-AFX

Top  Krypto-Analystin sagt Bitcoin-Preissturz voraus: Wie geht es jetzt weiter?

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button