AltcoinsKrypto News

Hong Kong og Macao politiet anholder fire flere mistænkte i forbindelse med JPEX-kryptoplatforms-svindel

Hongkong og Macao politiet anholder yderligere mistænkte i forbindelse med JPEX-kryptocurrencyplatformssvindel

Fire yderligere mistænkte er blevet anholdt af politiet i Hongkong og Macao i forbindelse med JPEX-kryptocurrencyplatformssvindelen. Ifølge en nylig rapport fra The South China Morning Post er to personer fra Hongkong, der blev anholdt i Macao, blevet returneret til Hongkong, hvor de vil blive undersøgt for deres rolle i JPEX-sagen.

Rapporten tilføjer, at de fængslede havde HK $ 6,5 millioner (830.390 dollars) i kontanter og værdigenstande, med yderligere HK $ 8,2 millioner frosset på deres kasinokonti. Selvom Hongkong og Macao ikke har formelle udleveringsaftaler, udtalte Assisterende kommissær Chung Wing-man, at beslutningen vedrørende mistænkte ville blive afgjort af domstolene i Macao.

Lørdag blev de to personer transporteret fra Hongkong-Macau Ferry Terminal i Sheung Wan, med deres ansigter dækket og håndjernede, til hemmelige placeringer i politiets varevogne.

Udover de to personer, der blev anholdt i Macao, blev yderligere to mænd, begge 28 år gamle, anholdt sidste uge i forbindelse med JPEX-sagen. De seneste anholdelser involverer personer, der beskrives som værende “relativt tæt på kernen” i JPEX og markerer det største svindelfald af denne art i Hongkong.

Samlet antal arrestationer i JPEX når 18

Det samlede antal arrestationer relateret til JPEX-svindelen i Hongkong har nu nået 18, og politiet forventer, at der vil følge flere. Nogle personer forbundet med handelsplatformen, herunder sociale mediepåvirkere som Chan Wing-yee, Joseph Lam Chok og Sheena Leung, blev også anholdt for deres involvering.

JPEX, der blev etableret i 2021, rettede sig mod detailinvestorer gennem omfattende reklamekampagner i prominente forretnings- og transportknudepunkter. Børsen hævdede at være en licenseret kryptocurrencybørs og lokkede investorer med løfter om høje afkast på op til 20 procent.

Top  Kraftige tab på S&P 500-indekset tirsdag aften

Dog beskyldte Hongkongs Securities and Futures Commission den 13. september platformen for at operere uden licens og deltage i “mistænkelig” aktivitet. I forbindelse med den igangværende efterforskning har det hongkongske og det macaoiske politi modtaget 2.417 klager over påståede tab på over 1,5 milliarder HKD.

I mellemtiden har analytikere og branchefolk givet udtryk for bekymring for, at konsekvenserne af JPEX-fiaskoen vil medføre betydelige udfordringer for virksomheder med virtuelle aktiver og hindre regeringens bestræbelser på at udvide sektoren.

“I en tid hvor folk stadig ikke helt forstår, hvad Web3 er, har JPEX-sagen skabt et negativt indtryk af digitale aktiver og den bredere Web3-industri for folk i Hongkong,” sagde Cyrus Ip, en kryptovirksomhedsinvestor og Chief Business Officer hos AI-startuppen DreamWld Technology.

Trods JPEX-sagen mener analytikere stadig, at langsigtede udsigter for branchen kan være lovende.

“De seneste retshåndhævelsesaktioner mod JPEX viser Hongkongs engagement i at opbygge en institutionel digital aktivøkonomi med stærk beskyttelse for detailinvestorer,” sagde Donald Day, Chief Operating Officer hos VDX, en digital aktivtjenesteudbyder i Hongkong.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button