BitcoinKrypto News

Hvad er en Timestamp i Blockchain, og hvorfor er den så vigtig?

En blockchain er en kompleks teknologi med mange bestanddele, der alle spiller en vigtig rolle for dens funktion. En af disse bestanddele er tidsstemplet, også kendt som timestamp på engelsk.

Hvad er et Timestamp i Blockchain?

Et tidsstempel tildeler en blok i blockchainen en dato og tidspunkt. Tiden måles i “Unix Time”, hvilket er antallet af sekunder, der er gået siden 1. januar 1970 – starttidspunktet for Unix-operativsystemet. På tidspunktet for denne artikel er Unix-tiden 1688104800 (30. juni 2023 kl. 8:00, UTC+2).

Tidsstemplet sikrer integriteten og autenticiteten af blokkene samt deres unikke karakter. Desuden viser tidsstemplet, hvornår en blok er blevet valideret og frigivet af minerne. Ved at inkludere tidsstemplet sikres det, at hver blok i blockchainen har en unik placering og ikke kan blive manipuleret senere. Tidsstemplet spiller derfor en væsentlig rolle for at opretholde tillidsfaktoren i blockchain-systemer.

Tidsstempel i Bitcoin Genesis Blok

Det første Bitcoin Genesis-blok, samt dets efterfølger, har en speciel egenskab vedrørende tidsstemplet. Normalt er den gennemsnitlige tid mellem to blokke omkring ti minutter. Men tidsstemplet for det andet blok ligger hele seks dage efter det første blok. Ifølge denne tidsangivelse har blockchainen altså stået stille i seks dage.

Årsagen til dette er stadig ukendt. En teori antyder, at Satoshi Nakamoto muligvis har minet nogle testblokke i mellemtiden, som han slettede, før han genstartede blockchainen efter seks dage. Om det er sandt, ved kun Bitcoin-skaberen selv.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Top  Realtime kryptokurs for Bitcoin viser en stigning på 3,82%

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button