Krypto News

Hvordan fungerer flashlån? Arbitrage-handel med flashlån.

Flashloans: Et revolutionerende koncept i kryptoverdenen

Flashloans, eller på dansk “Blitzkredite”, er et innovativt finansielt instrument inden for kryptoverdenen, der tillader brugere at låne en teoretisk ubegrænset mængde af kryptokurser på kort tid. Det mest bemærkelsesværdige ved flashloans er, at de ikke kræver nogen form for sikkerhed (collateral). Derudover er det ikke nødvendigt at bekræfte sin identitet, da transaktioner gennemføres på et decentraliseret protokol. Men hvordan er det overhovedet muligt?

Sådan fungerer et flashloan

Betingelsen for et flashloan er, at det tilbagebetales inden for en meget kort periode. Og her mener vi virkelig kort. Faktisk skal lånet tilbagebetales inden for samme transaktion, inden den er blevet forseglet i blockchain.

Hvis flashloan ikke betales tilbage i samme transaktion, vil hele transaktionen blive annulleret. Dette forhindrer, at nogen låner penge uden at betale dem tilbage. Denne mekanisme muliggør også tildelingen af lån af ubegrænset størrelse. Hvis man planlægger sit flashloan godt, kan der opnås store fordele. Hvis man derimod fejlvurderer sin handel, kan man blive siddende med tabene. Udbyderen af flashloans opkræver nemlig en gebyr for deres service, som skal betales uanset om flashloanet lykkes eller ej.

Arbitrage-handel med flashloans

Arbitrage-handel indebærer udnyttelse af prisforskelle mellem forskellige børser. Dette kan være særligt interessant for handel med stablecoins. Lad os illustrere dette med et eksempel:

Forestil dig, at vi ser på Uniswap, at vi kan købe 1 DAI (stablecoin) for 1 USDC (en anden stablecoin). Det virker helt normalt. Men vi bemærker, at på en anden DEX, SushiSwap, kan vi købe 1 DAI for kun 0,99 USDC.

Top  IOTA kæmper for at bryde ud af nedadgående spiral med ny repræsentation i Abu Dhabi

Dette betyder, at hvis vi hurtigt kan overføre kapital fra én børs til en anden og tilbage, kan vi tjene 0,01 dollar per DAI alene ved at skifte platform.

Vi kan altså tage et flashloan på for eksempel 1.000.000 USDC og bruge dem til at købe DAI på SushiSwap. Dette vil give os 1.010.101,10 DAI. Derefter kan vi hurtigt skifte tilbage til Uniswap og sælge DAI for USDC. Resultatet vil være 1.010.101,10 USDC.

Takket være flashloan ville vi have tjent 10.101,10 dollar i løbet af én enkelt Ethereum-transaktion. Dog skal vi huske at fratrække 0,09% i gebyrer, hvilket svarer til 900 USDC. Vores nettofortjeneste ville derfor være 9.201 USDC – hvis alt går efter planen. Dog er der flere faktorer, der kan komme i vejen for en succesfuld handel.

Hvis handlen går galt, kan vi måske blive siddende med gebyrerne. Hvis vi er uheldige, kan muligheden for arbitrage forsvinde, da markedsprisen stabiliserer sig, inden vi kan gennemføre handlen. Desuden kan der være andre handlere og handelsrobotter, der er hurtigere end os og overtager mulighederne for arbitrage. Derfor er det vigtigt for arbitragehandlere at vide, hvad de laver.

*Disclaimer: Denne artikel er kun til informationsformål og udgør ikke købs- eller salgsanbefalinger.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button