Krypto News

Inflationsdata fra USA offentliggjort 30 minutter for tidligt – uden konsekvenser

US-Inflationsdata offentliggjort 30 minutter for tidligt

De data, der omhandler inflationen i USA, er måske de vigtigste data for aktiemarkeder, obligationsmarkeder og valutamarkeder: det handler om spørgsmålet om, hvordan det går med renterne, i bund og grund om spørgsmålet om, hvad penge koster. Derfor stirrer markedet som en slange på kaninen, når dataene offentliggøres – ligesom i går. Men der skete en hændelse, som først er blevet kendt i dag: de amerikanske myndigheder havde ved et uheld offentliggjort inflationsdataene 30 minutter for tidligt – men tilsyneladende bemærkede ingen det!

Data om US-inflation 30 minutter for tidligt

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics offentliggjorde de månedlige forbrugerprisdata 30 minutter for tidligt onsdag, som Bloomberg rapporterer. Disse tal er blandt de mest overvågede økonomiske indikatorer i verden.

Det synes ikke at hændelsen med den for tidlige offentliggørelse har bevæget markederne hidtil. Ikke desto mindre forventes hændelsen at føre til en omfattende undersøgelse af myndighedernes arbejdsmetoder.

“I forbindelse med dagens offentliggørelse af forbrugerprisindekset og reallønningerne uploadede BLS ved et uheld en undergruppe af filer på deres hjemmeside cirka 30 minutter før offentliggørelsen,” meddelte myndigheden onsdag aften på deres hjemmeside.

BLS præsenterer normalt deres månedlige rapport om inflationens udvikling (forbrugerpriser) kl. 14:30 centraleuropæisk tid. Offentliggørelsen af tallene er underlagt strenge protokoller for at forhindre tidlig offentliggørelse.

Umiddelbart efter at medier som Bloomberg News havde rapporteret de officielle inflationsdata klokken 14:30, steg futures for de amerikanske aktieindeks dramatisk, mens statsobligationsrenterne faldt. Aktieindekset S&P 500 afsluttede dagen på et all-time high.

Top  Erholung auf dem Weltaktienmarkt: The Market Risk Barometer weiter im Aufwind

I den halve time mellem den for tidlige og planlagte offentliggørelse af dataene var der ingen markante bevægelser.

“Mistænker, at markedet generelt ikke reagerede på denne tidlige offentliggørelse,” sagde Mingze Wu, valutahandler hos StoneX Financial i Singapore. 30 minutter er en “meget lang” tid for handlende at reagere på en tidlig dataoffentliggørelse, hvis de får kendskab til den. Men åbenlyst har næsten ingen lagt mærke til fejlen med den tidlige offentliggørelse.

FMW / Bloomberg

Kommentarer kan læses og skrives ved at klikke her.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button