BitcoinEthereumKrypto News

Investorer strømmer milliarder i Bitcoin-ETFs: Hvad med Ethereum?

Bølgen af ​​Bitcoin-ETF’er fortsætter med at tiltrække store summer fra institutionelle investorer i januar. Disse spot-baserede ETF’er har åbnet døren for Mainstream-investorer i USA til at investere i den populære kryptovaluta via et reguleret investeringsinstrument. Over de seneste tre handelsdage er der strømmet 1,2 milliarder USD ind i disse Bitcoin-ETF’er.

Enorme Tilstrømninger til Bitcoin-ETF’er

Efter at have nået en milepæl på 10 milliarder USD i nettotilstrømning til Bitcoin-ETF’er kun to måneder efter lanceringen, har tilstrømningerne oplevet en vis beroligelse. Sommeren var præget af lavere aktivitet, og fra juli til september tabte Bitcoin-ETF’erne endda en milliard i forvaltet formue (AuM). Lavere Bitcoin-priser opmuntrede dog investorer til at træde til, hvilket afspejles i de seneste tilstrømninger til fondene.

Næsten 20 Milliarder USD i Samlet Tilstrømning

Med tre dage med nettotilstrømninger på over 100 millioner nærmer disse produkter sig snart den 20 milliarder USD mærke. Takket være de allerede eksisterende midler i Grayscale Bitcoin ETF (GBTC) og den betydelige prisstigning siden godkendelsen administreres der nu over 63 milliarder USD i disse ETF’er. Den største del af disse midler er placeret i BlackRock og Fidelity’s fonde samt Grayscales ti-årige produkt. Til sammenligning forvalter Gold-ETF’er i USA ca. 125 milliarder USD.

Mangel på Interesse for Ethereum

På trods af den stigende interesse for Bitcoin-ETF’er viser investorer ingen interesse for ETF’er baseret på den anden største kryptovaluta, Ethereum (ETH). Tilstrømningerne til disse fonde har været skuffende fra starten, da milliarder hurtigt strømmede ud af Grayscales produkt. Interessen for BlackRock’s og andre fondes Ethereum-ETF’er forblev stort set fraværende, og nettotilstrømningerne stod efter en uge på -511 millioner USD. Der har ikke været nogen væsentlig bedring.

Top  CEX.io indgår partnerskab med MoneyGram og Stellar blockchain for at styrke sine krypto-ind- og udbetalingsmuligheder

Interessen for Ethereum falder så markant, at nogle dage ikke har registreret hverken tilstrømninger eller udstrømninger. Dette kan delvist skyldes Ethereums komplekse værdiforslag sammenlignet med narrativet om “digitalt guld.” Desuden har skaleringsstrategien via lag-2-løsninger haft negative konsekvenser. Da aktiviteten er flyttet til forskellige blockchains, kræver brugerne færre Ether (ETH) til at udføre transaktioner, hvilket har resulteret i lavere samlede gebyrindtægter for Ethereum til trods for stærk aktivitet på lag-2-netværk som Base, Arbitrum og Optimism.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button