Krypto News

Investorerne på den tyske aktiemarked holder stille inden den spændende afgørelse om ECB-rentejustering

Aktiemarkedet holder vejret før ECB Leitzinzentscheid

Investorerne på det tyske aktiemarked holder sig i ro i forventning om den spændende beslutning om renten fra Den Europæiske Centralbank (ECB). Ved middagstid torsdag var DAX-indekset (DAX 40) næsten uændret med en nedgang på 0,06 procent og ligger nu på 15.645,17 point. Indtil nu har kursindekset i denne uge mistet lidt over en halv procent.

Det mid-cap indeks, MDAX, der dækker mellemstore virksomheder, gik ned med 0,39 procent og ligger nu på 26.950,24 point. På europæisk niveau steg Eurozonen-Leitindex (EuroStoxx 50) moderat med 0,10 procent til 4.227,64 point.

ECB vil udtale sig tidligt på eftermiddagen. Nervøsiteten før dette vigtige begivenhed er høj: Eksperter er mere uenige end nogensinde, og usikkerheden er stor på finansmarkederne om, hvordan valutapolitikken vil blive besluttet. I ECB’s beslutningsorganer har der åbenbart været uenighed om, hvorvidt der skal være yderligere rentestigning, eller om centralbanken for første gang siden sommeren 2022 vil fastholde det aktuelle renteniveau. For beslutningstagerne handler det om at afveje den svækkede økonomi og den stadige prisstigning.

De fleste investorer håber på en rentepause. Derfor kan en yderligere rentestigning føre til skuffelse og salg, skrev markedsovervåger Jürgen Molnar fra Robomarkets. Han forventer, at DAX-indekset i så fald vil nå sit sommerlavpunkt på 15.450 point enten i dag eller senest før weekenden.

Ralf Umlauf og Ulrich Wortberg fra Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) pointerer dog, at en pause ikke må forveksles med slutningen på rentecyklus. Det restriktive renteniveau forventes generelt at fortsætte i længere tid, mener også finansanalytiker Christian Reicherter fra DZ Bank.

På virksomhedssiden havnede vindkraftanlægsproducenterne i spidsen for DAX og MDAX ved middagstid. De havde allerede på forhånd nydt godt af EU’s rapporterede støtteplaner til den trængte branche. Nu kom der også en købsanbefaling til konkurrenten Vestas fra Deutsche Bank samt en ny ordre som positive nyheder. Nordex fik en ordre fra landbrugsfirmaet BayWa i Spanien, og aktierne steg med 4,6 procent og topper MDAX. Aktierne i konkurrenten Siemens Energy topper DAX med næsten tre procent.

Top  LUNC: En kritisk analyse af vejen til en værdi på $1 og $120

Bilaktierne, der tidligere var stærke, gik derimod tilbage i hele Europa, da mange investorer formodentlig har optaget deres gevinster. Desuden trykkede en pessimistisk kommentar fra den britiske Barclays Bank om BMW på humøret for sektoren. Analytiker Henning Cosman mener blandt andet, at marginerne hos den münchenbaserede bilproducent burde have toppet med første halvår. Han er også bekymret over BMW’s relativt høje afhængighed af forretningen i Kina, hvor konkurrencen er hård, og samtidig stiger bekymringerne for økonomien og forbrugsudgifterne. BMW-aktier faldt med knap to procent, og tabene var op til tre procent for Porsche AG og andre bilaktier.

Lanxess-aktier (LANXESS) faldt til et lavpunkt siden 2009 efter en nedgradering fra den amerikanske bank Morgan Stanley, og de handles nu med en nedgang på 0,7 procent. I år har aktierne i kemikalieproducenten Lanxess været blandt de svageste i MDAX og har allerede mistet næsten en tredjedel af værdien. Analytiker Jonathan Chung ser dog stadig en attraktiv vendehistorie for Lanxess på mellemlang og lang sigt. Ifølge eksperten forsinkes den langsomme genopretning af den igangværende forretningscyklus dog, hvilket påvirker gældsreduktionen. Han ser også resultatriskici.

Efter købsanbefalinger fra Citigroup til flere telekommunikationsaktier var der stigninger: Aktierne i Telefonica Deutschland steg med 1,6 procent, 1&1 erobrede endda førstepladsen i SDAX for mindre virksomheder med en stigning på 3,7 procent. Og United Internet steg med 1,1 procent.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button