BitcoinKrypto News

IWF-Bericht: Bitcoins Rolle bei grenzüberschreitenden Kapitalströmen – Analyse und Zukunftsaussichten

Bitcoins rolle i grenseoverskridende kapitalstrømme

Internationale Währungsfonds har offentliggjort en forskningsrapport om rollen af Bitcoin i forbindelse med grænseoverskridende kapitalstrømme. I rapporten konstaterede IWF, at lande med store kapitalindstrømninger tendens til at have lavere Bitcoin-indstrømninger, og omvendt.

Baggrund om Den Internationale Valutafond

Den Internationale Valutafond (IWF) blev grundlagt efter Anden Verdenskrigs økonomiske krise med det formål at støtte en stabil global økonomi. Med sit enorme ressourcer på flere hundrede milliarder USD har IWF betydelig indflydelse på udformningen af politikker. Tidligere har IWF været skeptisk over for Bitcoin, men anerkender nu teknologiens forstyrrende potentiale. Her følger en nedbrydning og analyse af IWF-rapporten om Bitcoin som et fundament for grænseoverskridende finansstrømme.

Fordelene ved Bitcoin som valuta for grænseoverskridende transaktioner

I takt med globaliseringen bliver grænseoverskridende transaktioner stadig vigtigere. Men udvekslingen mellem forskellige valutaer, afvikling af forretninger i forskellige retsordener med forskellige retssystemer gør betalinger komplicerede. Dette resulterer i udfordringer som høje gebyrer, især for små transaktionsbeløb, lange transaktionstider og langvarige KYC-processer. Bitcoin har imidlertid med sin decentrale karakter og globale rækkevidde udviklet sig til en konkurrent til status quo.

Bitcoin-transaktioner registreres i en offentlig hovedbog, som enhver online kan se via blokudforskere. Da Bitcoin-netværket er automatiseret, og transaktioner automatisk verificeres og afregnes af såkaldte minearbejdere, er der ingen instans, der foretager verifikationsbekræftelser. Bitcoin-transaktioner behandles inden for minutter døgnet rundt, og der opkræves et generelt gebyr baseret på netværksbrug. Dette er særligt fordelagtigt, når det gælder om at sende penge hurtigt, og det er også gavnligt for mindre betalinger, da mellemleds banker fjernes. Bitcoin overvinder grænser. Alle med en internetforbindelse kan oprette en Bitcoin-tegnebog for at sende eller modtage Bitcoin overalt i verden.

Top  Kryptomarkedet oplevede fald i værdi, mens S&P 500 steg - hvad betyder det for investorerne?

Ifølge IWF har grænseoverskridende Bitcoin-strømme endnu ikke erstattet de eksisterende kapitalstrømme. IWF påpeger dog udfordringen ved at måle og identificere individuelle brugeres bopæl ordentligt på grund af den delvise pseudonymitet, som Bitcoin tilbyder. På baggrund af de nævnte fordele ved Bitcoin er det dog ganske muligt, at Bitcoin i fremtiden vil konkurrere med fiatvalutaer i forbindelse med grænseoverskridende transaktioner.

Globale Bitcoin-strømme mellem retskredse

IWF anvendte tre tilgange til at måle de globale Bitcoin-strømme. For det første ved at måle Cross-Exchange-strømme baseret på centraliserede Exchange-tegnebøger. For det andet blev internettrafikken fra handelsbørser analyseret for at få en ide om brugernes placering. For det tredje blev Bitcoin-strømme målt baseret på fiatvalutaer ved hjælp af data fra Peer-to-Peer (P2P)-børsen LocalBitcoins. Resultaterne af disse tilgange blev suppleret af Chainalysis, et firma specialiseret i blockchain-analyse og transaktionsopsporing.

Billedkilde: IMF BTC cross border flows

På P2P-markedspladsen LocalBitcoins viser en sammenligning af globale Bitcoin-indstrømninger, at visse sydamerikanske lande som Argentina, Venezuela og Peru ligger i det øverste kvartil af indstrømninger. Nogle afrikanske lande som Nigeria, Sydafrika og Kenya er også hotspots for indstrømninger. Interessant nok er Østeuropa og Kina også repræsenteret.

Kina oplever høje Bitcoin-indstrømninger trods kryptoforbud

Off-Chain transaktionsdata og bevægelser i CNY (Kinesisk Yuan Renminbi) til USD blev brugt til at identificere Bitcoin-indstrømninger til fastlands-Kina. Resultaterne viser, at Bitcoin er blevet en vigtig kanal til overførselsbetalinger og til at omgå kapitalkontrol. Anden litteratur citeret af IWF viser, hvordan Off-Chain Bitcoin-transaktioner lette grænseoverskridende kapitalflugt. Dette er interessant, da Kina ofte har fået negative overskrifter på grund af dets hårde tilgang til kryptoindustrien.

Top  Eksperter forventer en beslutning om Ethereum ETF inden maj 2024, men chancerne er lavere end for Bitcoin

Vil IWF gennemtrumfe strammere regulering af Bitcoin?

IWF synes at betragte Bitcoin som en legitim løsning for grænseoverskridende finansstrømme og påpeger, at brugen af kryptokurver for sådanne transaktioner sandsynligvis vil stige i fremtiden. IWF nævner dog også behovet for at vurdere og udvikle passende politiske reaktioner i fremtiden. Institutionen kritiserer den høje grad af pseudonymitet, da individuelle brugere ikke kan identificeres entydigt. Den erkender også, at stigende reguleringer som den europæiske unions 5. anti-hvidvaskningsdirektiv kan have været medvirkende til lukningen af LocalBitcoins.

Historie og funktion af IWF i Bitcoin-kontekst

IWF blev etableret i 1944 på Bretton Woods-konferencen i USA med det formål at fremme global valutapolitisk samarbejde, sikre finansiel stabilitet, lette international handel, fremme høj beskæftigelse og bæredygtig økonomisk vækst, og reducere fattigdommen i verden. Beslutningerne truffet i Bretton Woods havde konsekvenser for verdensøkonomien og lagde grundlaget for et nyt valutasystem, hvor dollaren var reservevalutaen, som andre landes valutaer blev bundet til. Dollaren var igen bundet til guld, hvilket betød, at ethvert land, der havde dollars, kunne ombytte dem til guld. Guldstandarden for dollaren blev gradvist afskaffet i 1970’erne.

IWF fremmer valutastabiliteten og letter international handel ved at arbejde for globalt valutapolitisk samarbejde og sikre finansiel stabilitet. IWF fokuserer på at stabilisere og fremme økonomierne i sine 190 medlemslande gennem politisk rådgivning og monitoreringsaktiviteter. Trods en historie med modstand mod Bitcoin erkender IWF, at den traditionelle økonomi har sine svagheder, og brugen af kryptokurver er et symptom på ubalancer.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button