Krypto News

Kan Bitcoin-blockchainen blive manipuleret af kunstig intelligens?

ChatGPT: “Som et AI-sprogmodel udviklet af OpenAI er jeg ikke i stand til at knække adgangskoder eller udføre ulovlige aktiviteter. Min opgave er at hjælpe brugere med at generere tekst, der ligner menneskelig skrift, baseret på de anmodninger, jeg får. Det er vigtigt altid at beskytte personlige og følsomme oplysninger ved at bruge stærke og sikre adgangskoder. Man bør aldrig videregive eller bruge adgangskoder, der tilhører en anden person, uden deres tilladelse.”

ChatGPT: “At knække adgangskoder er ulovligt og umoralsk”.

ChatGPT: “Teoretisk set er det muligt for et AI-system at knække adgangskoder, ligesom det er muligt for et menneske at gøre det. Hvor succesfuldt en adgangskode kan knækkes afhænger dog af forskellige faktorer, såsom kompleksiteten af adgangskoden og hastigheden og ydeevnen af AI-systemet.

Normalt anvendes brute-force-metoder til at knække adgangskoder, hvor alle mulige kombinationer af tegn prøves, indtil den rigtige adgangskode findes. Med fremskridt i AI og computerkraft er knækning af adgangskoder i nogle tilfælde blevet nemmere.

Det er dog vigtigt at vide, at knækning af adgangskoder er ulovligt og umoralsk. Derudover kan brugen af sikre adgangskoder og flertrinsgodkendelse i høj grad reducere risikoen for at knække adgangskoder.”

ChatGPT: “Blockchains er designet til at være sikre og modstandsdygtige over for manipulation og hackerangreb. De bruger kryptografiske algoritmer til at beskytte integriteten af deres data og sikrer, at transaktioner kun kan tilføjes til blockchainen i overensstemmelse med visse regler.

Intet system er dog fuldstændig immun over for angreb. Det er muligt, at et tilstrækkeligt avanceret AI-system kunne finde en måde at knække Bitcoin-blockchainen på, hvis det havde tilstrækkelig tid og computerkraft. Sandsynligheden for, at dette sker, er dog relativt lav. De kryptografiske algoritmer, der bruges i Bitcoin-blockchainen, er blevet omfattende testet og anses generelt for at være sikre.

Top  Samarbejde mellem SDX og DLT Finance lancerer kryptohandel og -opbevaring til institutionelle investorer

Desuden har mange blockchain-netværk, herunder Bitcoin, indbyggede mekanismer til at opdage og reagere på potentielle angreb, såsom konsensusalgoritmer, der tillader netværket at nå til enighed om tilstanden af blockchainen og opdage uoverensstemmelser.

Det er også værd at bemærke, at det sandsynligvis ville kræve en betydelig mængde computerkraft at knække en blockchain. Det ville sandsynligvis ikke være økonomisk rentabelt, da det ville kræve kontrol over en stor del af netværkets regnekraft, hvilket ville være meget dyrt.”

Artikel: “Bitcoin Blockchain: Risiko for hacking af KI er fortsat lav”

ChatGPT synes at have en korrekt vurdering af situationen: Risikoen for, at Bitcoin-blockchainen bliver knækket af kunstig intelligens, er meget lav. Det er teoretisk muligt, men det ville være en meget stor indsats, der ikke står i forhold til energiindsatsen.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button