BitcoinEthereumEthereum ClassicKrypto News

Kan Ethereum ETFs auch den Sprung an die klassischen Börsen schaffen, nachdem Bitcoin ETFs in den USA zugelassen wurden?

Ethereum ETFs – Håb og usikkerhed på Wall Street

Håbet om Ethereum ETFs

Efter godkendelsen af Bitcoin ETFs i USA håber kryptoindustrien, at Ethereum (ETH) også vil blive handlet på de traditionelle børser gennem denne mekanisme. Men om børstilsynet SEC vil være enig, er der uenighed blandt eksperter.

Rundt regnet tog det omkring ti år, før det amerikanske børstilsyn endelig den 10. januar godkendte de første Bitcoin ETFs. Nu vender øjnene sig mod mulige Ethereum ETFs, der kunne tiltrække nye investorer til den næststørste kryptocurrency. Der ligger adskillige ansøgninger hos SEC, og det faglige portal “The Block” har spurgt markedsdeltagere om deres vurderinger. Her er en opsummering:

Uenighed om udsigten

  • Der er generelt enighed om, at der er efterspørgsel efter Ethereum ETFs. Dette blev bl.a. tydeligt, da verdens største formueforvalter, BlackRock, ansøgte om en Ethereum ETF, hvilket i november kortvarigt fik Ethereums pris til at stige.
  • Men for netop denne BlackRock Ethereum ETF ansøgning meddelte SEC i går, at de har forlænget deres beslutningsfrist til den 10. maj. For at SEC skal give “grønt lys”, skal de først afgøre, at Ethereum ikke er et værdipapir, mener den store bank JPMorgan. Derfor vurderer man chancerne for snarlige Ethereum ETFs til at være under 50 procent.
  • Også Anthony Scaramucci, grundlæggeren af investeringsfirmaet SkyBridge Capital, er skeptisk med hensyn til Ethereum ETFs. SEC har ved godkendelsen af Bitcoin ETFs understreget den særlige rolle, som BTC har blandt kryptovalutaerne, og klargjort, at de fleste Altcoins stadig betragtes som værdipapirer (“Securities”). Dette forhindrer indtil videre en Ethereum ETF, mener Scaramucci.
  • Matt Kunke, analytiker hos kryptofirmaet GSR Markets, er mere optimistisk. Han satser med 75 procent sandsynlighed på, at SEC vil godkende Ethereum ETFs i maj. For hvis SEC trækker tiden ud, vil de blive sagsøgt af ansøgerne som BlackRock og må lide et nederlag i retten.
  • Matt Hougan fra Bitwise henviser til historien om Bitcoin ETFs. Først fik Bitcoin Future ETFs godkendelse. Ethereum Future ETFs har været tilgængelige i USA siden sidste sommer. Ifølge Hougan ville det næste logiske skridt fra SEC være at stoppe godkendelsen af Ethereum ETFs baseret på spotprisen.
Top  Bitcoin stiger over 43.000 dollar: "Gewinnmitnahmen scheint vorerst gerissen"

Udsigterne for Ethereum ETFs

I godkendelsesprocessen af Bitcoin ETFs viste to eksperter fra nyhedsbureauet Bloomberg præcise forudsigelser og baggrundsviden. Eric Balchunas og James Seyffart er dog mere forsigtige med hensyn til Ethereum ETFs. Balchunas mener, at der er 75 procent chance for, at SEC vil sige “ja” til Ethereum ETFs i år. Mens Seyffart kun vil satse på 60 til 65 procent sandsynlighed for Ethereum ETFs i år.

Konklusion: Ethereum ETFs i USA vil ikke være en selvfølger

Godkendelsen af Bitcoin ETFs af SEC var en langvarig proces og var kun maximalt tæt med tre til to stemmer i bestyrelsen. Derfor mener f.eks. Jaret Seiberg fra investeringsbanken TD Cowen, at SEC først vil observere udviklingen med Bitcoin ETFs. Ethereum ETFs har ikke prioritet hos SEC, og en beslutning vil sandsynligvis blive udsat til tiden efter de amerikanske valg i november, forudsiger Seiberg. Som I kan se, selvom kryptoindustrien længes efter Ethereum ETFs så hurtigt som muligt, er Wall Street langt mere forsigtig med at forudsige tidspunktet.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Få adgang til de seneste Ethereum Classic News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button