Krypto NewsRegulierung

Kasachstan gründet eigene Einheit zur Entwicklung der digitalen Zentralbankwährung “Digitaler Tenge”

Nationalbanken i Kasakhstan danner enhed til udvikling af digital valuta

Den Nationale Bank i Kasakhstan (NBK) har annonceret oprettelsen af ​​en ny enhed, der vil være ansvarlig for udvikling og implementering af landets digitale centralbankvaluta (CBDC), kendt som den digitale tenge.

Ifølge en officiel erklæring fra den 15. september er National Payment Corporation (NPC) en omstrukturering af Kasakhstans center for interbankbetalinger. Det nye organ vil overvåge det nationale betalingssystem, herunder interbank-clearingtjenester, pengeoverførsler og digital identifikation.

NPC vil udvikle digital finansinfrastruktur

Ud over at overvåge det nationale betalingssystem vil NPC også være ansvarlig for udviklingen af den “digitale finansinfrastruktur”, herunder introduktionen af ​​den digitale tenge.

Arbejdet med at udvikle den digitale tenge startede i februar 2023, og lanceringen er planlagt til 2025. Den digitale tenge er Nationalbankens vision om et samarbejde mellem traditionelle finansielle institutioner og decentral finansiering (DeFi). Formålet er at forbedre finansiel inklusion og fremme international handel.

Pilotprojekt med Binance som vigtig partner

I øjeblikket er CBDC-projektet i Kasakhstan i en pilotfase med ægte forbrugere og forhandlere i en kontrolleret miljø. En af hovedpartnere for projektet er den største kryptobørs i verden, Binance. Virksomheden støtter pilotprojektet med sin velkendte BNB Chain.

I juni annoncerede Binance lanceringen af ​​en reguleret platform for digitale aktiver i Kasakhstan i samarbejde med den lokale Freedom Finance Bank. Brugere kan overføre fiat-penge til deres konti på platformen.

Den nye enhed, National Payment Corporation, markerer en vigtig milepæl i udviklingen af ​​den digitale tenge i Kasakhstan. Med ambitionen om at styrke den nationale økonomi og fremme teknologisk innovation forventes den digitale tenge at have en betydelig indvirkning på landets finansielle system.

Top  Binance-CEO afvist rejsetilladelse til De Forenede Arabiske Emirater: Hvad det betyder for kryptoledere og branchen

Kilder:

  • Officiel erklæring fra Nationalbanken i Kasakhstan, dateret 15. september.
  • Uddybende kommentarer fra Berik Sholpankupov, stedfortrædende direktør i Nationalbanken i Kasakhstan.
  • Pressemeddelelse fra Binance om samarbejdet med Nationalbanken i Kasakhstan.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button