BitcoinKrypto News

KI-genererede Deepfakes udgør det største globale risiko: Hvordan blockchain kan bekæmpe falske informationer.

Bitcoin-Betrug mit KI-Klon
Michael Saylor er et af de mest citerede krypto-talsmænd. Formanden for softwareleverandøren MicroStrategy har over tre millioner følgere på X, og analyser placerer iværksætteren som den fjerdestørste krypto-influencer med hensyn til rækkevidde. Den 58-årige deltager regelmæssigt i podcasts, holder taler på konferencer eller giver interviews. Der er derfor meget videomateriale og lydoptagelser, som svindlere kan bruge til KI-genererede videoer.

På X advarede Saylor nu om forfalskede videoer: “Der er ingen risikofri måde at fordoble dine bitcoins, og MicroStrategy giver ikke BTC væk til dem, der scanner en stregkode”. Han siger, at han får slettet 80 videoer dagligt, “men svindlerne udgiver stadig flere”.

Desinformationer som største globale risiko
Verdensøkonomisk forum (WEF) vurderer i den seneste globale risikorapport spredningen af KI-baseret
falsk information som den største trussel i de næste to år. “De destruktive evner af manipulerede oplysninger” stiger hurtigt, “da den åbne adgang til stadigt mere avancerede teknologier vokser, og tilliden til oplysninger og institutioner svækkes”.

Med henblik på de mange kommende valg i år, herunder præsidentvalget i USA, advares der om, at KI kan forstærke “sociale kløfter, ideologisk vold og politisk undertrykkelse”. Kunstig intelligens har muliggjort en “eksplosiv stigning i falske oplysninger og såkaldt syntetisk indhold”, fra “avancerede stemmekloner til falske websteder”. Rapporten vurderer oplysninger fra 1.500 eksperter og risikoanalytikere fra erhvervslivet, politik og samfundet.

Blockchain som middel mod Deepfakes
For at bekæmpe Deepfakes kan decentrale netværk i fremtiden få større betydning. I modelprojekter bruges blockchain-teknologien allerede til at verificere oplysninger, af den italienske nyhedsagentur Agenzia Nazionale Stampa Associata (ANSA), New York Times og Associated Press.

Top  Bitcoin vs. Gold: En analyse af værdiudviklingen og potentialet for fremtiden

Meddelelser eller billeder gemmes på blockchain med et hash. Nyheder får derefter en digital signatur med en tidsstempel, som kan bekræfte deres oprindelse. Med henblik på udbredelsen af Deepfakes kan blockchain-kvalitetsmærker, der beviser ægtheden af oplysninger, etablere sig mere og mere.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button