BitcoinKrypto News

Kommunale Ebene i Sachsen vil have del i Bitcoins-erløsningen: Hvad betyder det for kommunerne?

Kommunale Ebene vil have del i Bitcoins-erløsningen

Sachsens kommuner og landkreise ønsker at drage fordel af den såkaldte Bitcoin-skat. Sächsischer Städte- und Gemeindetag (SSG) og Landkreistag kræver en andel på 35 procent af salgsindtægterne fra beslaglagte bitcoins. Med en indtægt på ca. 2,64 milliarder euro ville det svare til 924 millioner euro. SSG-præsident Bert Wendsche henviser til den presserende finansielle situation i byer, kommuner og landkreise. “Trods de aftalte retningslinjer for den kommunale finansieringsudveksling 2025/2026 vil mange kommunale budgetter ikke kunne blive afbalancerede i de næste to år.”

En løsning på finansieringsproblemer

Ifølge Wendsche er indtægterne fra salget af “Bitcoin-Sachsenskat” en lejlighed til at udligne de strukturelt underfinansierede budgetter i landet og kommunerne og igangsætte de nødvendige investeringer. Det er en god tradition i Sachsen og delvist også retligt beskyttet, at delstaten og kommuner deltager i hinandens ekstra indtægter. Disse principper bør også anvendes på de 2,64 milliarder euro, som Sachsen har tjent ved at realisere de beslaglagte bitcoins. De 35 procent svarer til den sats, hvormed Sachsen normalt involverer kommunerne i sine indtægter.

Juridisk afgørelse påkrævet

Udfordringen er, at staten ifølge loven endnu ikke kan bogføre pengene til sig selv. En retlig afgørelse skal træffes ved afslutningen af en stadig løbende straffesag. Kommunale toporganisationer forventer, at indtægten flyder til landet, hvor den ansvarlige domstol er placeret. I dette tilfælde er det Landgericht Leipzig.

Beslaglagte bitcoins solgt som en del af retssag

Tirsdag meddelte Generalstaatsanwaltschaft i Dresden, at næsten 50.000 beslaglagte bitcoins blev solgt som led i en retssag mod den ulovlige filmbyttebørs “movie2k”. Den anklagede havde i begyndelsen af 2024 accepteret at overføre bitcoins til en wallet stillet til rådighed af Bundeskriminalamt. Han blev anholdt i udlandet i 2023, efter at han havde været eftersøgt med en international arrestordre. Han er anklaget for ulovligt at have udnyttet ophavsretligt beskyttede værker i næsten 220.000 tilfælde.

Top  "Industrien ser alvorligt på behovet for at reducere bureaukratiet" - Hvordan den nuværende bureaukratieindflydelse rammer den tyske maskin- og anlægssektor

Kilde:

  • dpa

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button