BitcoinKrypto News

Krypto-Star Sam Bankman-Fried verurteilt: Droht über 100 Jahre Haft for Betrug

Sam Bankman-Fried, tidligere krypto-millionær, dømt som bedrager

Sam Bankman-Fried, grundlæggeren af ​​krypto-børsen FTX, er blevet dømt som bedrager. Den 31-årige amerikaner er blevet kendt for sin succesfulde karriere inden for finansverdenen, men er nu stillet over for mere end 100 års fængsel.

Ifølge amerikanske medier blev Bankman-Fried fundet skyldig i alle syv anklagepunkter af en jury i New York. Den endelige straf vil blive fastsat senere.

Juryen brugte kun omkring fem timer på at nå frem til deres afgørelse, efter at anklagen og forsvaret havde afsluttet deres afsluttende argumenter. Selvom Bankman-Fried vidnede under retssagen, vurderede observatører dog, at han ikke gjorde en særlig god figur.

Millioner stjålet fra FTX-kunder

Bankman-Fried blev internationalt kendt som grundlæggeren af ​​FTX, der for et år siden gik spektakulært ned. Ifølge dommen havde den 31-årige stjålet otte milliarder dollars fra FTX-kundernes formue uden deres viden. Pengene blev brugt til at finansiere risikable forretninger for hans hedgefond Alameda Research. Da disse forretninger gik galt, blev FTX også trukket ned i afgrunden.

Det blev anset for bevist af juryen, at Sam Bankman-Fried sørget for, at Alameda kunne låne penge fra FTX uden at stille de sædvanlige sikkerheder. Han skubbede dog ansvaret væk fra sig selv under retssagen og henviste til andre beslutninger.

Uenighed blandt tidligere medarbejdere

Bankman-Fried blev belastet i retssagen af tidligere nære samarbejdspartnere som Caroline Ellison, chef for Alameda Research. Selv hævdede han i retten, at han kun delvist forstod den finansielle situation i sine virksomheder. Han hævdede, at han blev “meget overrasket” over omfanget af problemerne, da han opdagede, at Alameda Research skyldte FTX omkring otte milliarder dollars i oktober 2022.

Top  Highspeed-Blockchain V2-Update: Ethereum implementerer parallelisering for første gang

Anklagemyndigheden købte ikke hans forsvar. “Dette var en pyramide af bedrageri, som anklagede opbyggede på et fundament af løgne og falske løfter for at få fat i penge,” sagde anklageren Nicolas Ross i sit afsluttende argument. “Han havde arrogance nok til at tro, at han ville slippe afsted med det.”

FTX’s tidligere succes og Bankman-Frieds arrestation

FTX var før kollapset en af ​​de største handelsplatforme for kryptokurrency som Bitcoin. I december blev Sam Bankman-Fried anholdt på Bahamas, hvor FTX havde sit hovedkvarter.

Forventeligt vil der blive indgivet appel mod dommen.

Kilder: dpa/Reuters/ias

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button