Krypto News

Kryptobørs-stifter dømt for svindel, venter på strafudmåling

Sam Bankman-Fried venter udfaldet af sagen

Den 23. november 2023 blev grundlæggeren af FTX, Sam Bankman-Fried, dømt skyldig i bedrageri af en jury i New York. Han venter nu på afgørelsen om sin straf. Der var oprindeligt planlagt en anden retssag mod ham, men anklagemyndigheden har valgt at afstå fra dette, så retten kan afslutte sagen hurtigere.

I et brev til dommeren Lewis Kaplan argumenterede anklagemyndigheden natten til lørdag for, at det ville være i offentlighedens interesse at afslutte sagen hurtigere. I den oprindelige retssag blev kun anklagepunkterne, der var en del af udleveringsaftalen, taget i betragtning. Disse omfatter anklager om bedrageri, sammensværgelse og hvidvask af penge. Andre anklagepunkter, såsom ulovlige bidrag til valgkampagner, skulle have været behandlet i den anden retssag. Men, ifølge anklagemyndighedens brev, har de endnu ikke fået tilladelse fra myndighederne på Bahamas til at gennemføre denne anden retssag. Anklagemyndigheden hævder imidlertid, at der allerede under den første retssag blev fremlagt beviser for yderligere anklagepunkter, herunder bestikkelse i udlandet og drift af en ikke-godkendt pengeservice. Derfor kan dommeren tage hensyn til disse anklagepunkter ved fastsættelsen af straffen, uden at der er behov for en ny retssag.

Tidligere succes og faldet af FTX

Før kollapset var FTX en af de største handelsplatforme for kryptovalutaer. Blandt promotorerne var blandt andre den kendte fodboldstjerne Tom Brady, og Bankman-Fried levede selv op til sit ry som krypto-vidunderbarn. Han talte om fremtiden for det finansielle system på konferencer og donerede betydelige summer til det Demokratiske parti i USA. Ved Super Bowl-finalen fotograferede han sig selv strålende sammen med sangerinden Katy Perry og skuespilleren Orlando Bloom.

Top  Kryptokurser falder søndag formiddag

Bedragerisagen er relativt enkel set i lyset af kompleksiteten i kryptovalutabranschen og det komplekse netværk af FTX-enheder, hvor penge blev kanaliseret i mellem. I bund og grund drejer det sig om misbrug af kunders midler. Bankman-Frieds hedgefond, Alameda Research, spillede en central rolle i dette. Fonden lavede risikable handler og lånte midler fra FTX uden at stille tilstrækkelige sikkerheder. Der var en softwarebaseret mekanisme til at sikre dette, men den gjorde en slags skjult undtagelse for Alameda, så hedgefonden kunne komme så dybt i minus hos FTX, som grundlæggeren ønskede.

Konsekvenserne af Alamedas fejlslagne forretning

Alameda-handlerne gik imidlertid galt, og til sidst manglede FTX otte milliarder dollars. Bankman-Fried hævdede i retten, at han kun delvist forstod den økonomiske situation i sine virksomheder selv. Han blev “meget overrasket” over omfanget af problemerne. Tidligere havde Alamedas direktør, Caroline Ellison, imidlertid vidnet om, at Bankman-Fried havde instrueret hende i at give investorerne et falsk regnskab uden gæld til FTX.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button