BitcoinEthereumKrypto News

Kryptoinvestments: Hvordan 2024 kan afhænge af godkendelsen af en Bitcoin-Spot-ETF i USA

Kryptoåret 2023: Bitcoin og andre kryptovaluta stiger

2023 viste sig at være en gavnlig tid for kryptoinvesteringer. Bitcoin oplevede en markant stigning fra 16.500 til over 42.000 US dollars, med kortvarige toppe over 45.000 US dollars i den første uge af det nye år. Denne opblussen skyldtes primært håbet om godkendelse af en Bitcoin-Spot-ETF i USA. Beslutningen af den amerikanske børsmyndighed forventes at falde inden for de kommende dage, senest den 10. januar.

Ikke kun Bitcoin stiger i værdi

André Dragosch, Head of Research hos ETC Group, bemærker, at anmodningen om en Bitcoin-ETF fra BlackRock i juni 2023 har skabt større accept for denne nye form for investering. Udover Bitcoin har kryptovalutaen Solana oplevet en endnu bedre udvikling i 2023 med en værdistigning på mere end syv gange til 99 dollars. Ethereum har også set en stigning på cirka 90 procent til 2.228 dollars.

Et “transformativt år”

Kryptospecialisten Menno Martens fra VanEck betegner 2023 som et “transformativt år”. Han påpeger, at kryptovalutaer for blot et år siden var præget af skandaler og faldende tillid, samt det faktum, at stigende renter havde negativ indflydelse på kryptovalutaer, der ikke giver afkast i form af renter eller udbytte.

En milepæl for EU-regulering

I Europa ses den gennemførte MiCA-regulering som et positivt skridt. Martens fra VanEck bemærker, at MiCA-reguleringen sigter mod at standardisere rammerne for kryptoaktiver i hele EU, samtidig med at det lover klarhed for udstedere, serviceudbydere og brugere, samt styrker forbrugerbeskyttelse og markedsintegritet.

Top  Bullish momentum i kryptomarkedet stagnerer, mens Bitcoin (BTC) og Ether (ETH) støder på vigtige kortvarige modstandsniveauer.

Blase eller forløber for en ny økonomisk æra?

Spådommene om fremtidige udviklinger inden for Bitcoin og andre kryptovalutaer er stadig uenige. Mens nogle taler om en boble eller ser det tidligere rekordhøje niveau som loftet, mener andre, såsom den amerikanske investeringsstjerne Cathie Wood, at kryptovalutaer er en forløber for en ny økonomisk æra og forventer kursmål på op til en million dollars for Bitcoin og 166.000 dollars for Ethereum inden 2030.

Forventninger til Bitcoin-kursen

ETC Group forudser en fortsat vækstvej for Bitcoin med et potentiale for en rekordhøj kurs på over 100.000 dollars inden udgangen af 2024. De ser også muligheden for, at Ethereum kan vende sin relative underperformance gennem teknologiske fremskridt og sin position som førende smart-kontrakt-platform.

Usikkerheder og mulige nedture

Trods positive forventninger er der også skeptiske røster, der påpeger, at godkendelsen af en Bitcoin-ETF allerede kan være indregnet i priserne. Timo Emden, kryptoekspert, advarer om de risici, der er knyttet til kryptoinvesteringer og påpeger, at godkendelsen af en Bitcoin-Spot-ETF ikke er sikker.

Det bliver spændende at følge udviklingen for kryptovalutaer i 2024, og om forventningerne til godkendelsen af Bitcoin-Spot-ETF’en vil blive indfriet.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button