BitcoinEthereumKrypto News

Kryptokurserne falder: Hvad er årsagerne?

Kryptomarkedet under pres

Kryptomarkedet oplever i øjeblikket en nedadgående tendens, der påvirker både Bitcoin og Ethereum. Den ældste og største kryptocurrency, Bitcoin, er faldet under den vigtige grænse på 60.000 dollars og handles nu omkring 58.800 dollars. På månedsbasis har Bitcoin mistet næsten 18% af sin værdi.

Årsager til nedgangen

Den anden største kryptocurrency, Ethereum, har også oplevet betydelige fald i de seneste uger. Flere årsager bidrager til den nuværende nedadgående tendens på kryptomarkederne.

Bitcoin-ETFs og markedsreaktioner

En af de primære årsager til de faldende kurser er den faldende efterspørgsel efter Bitcoin-ETF’er og gevinster, der tages af investorer. Den indførelse af Bitcoin-ETF’er i USA tidligere på året førte til en stigning i bitcoins værdi, men de seneste udbetalinger fra disse fonde har skabt nedadgående pres på markedet.

CoinShares har analyseret, at der er blevet trukket mere end 1,2 milliarder dollars ud af børsnoterede Bitcoin-ETF’er i de seneste 2 uger. Dette massive udbetalingsbeløb har bidraget til nedgangen i Bitcoin’s værdi.

Usikkerhed om USAs pengepolitik

Yderligere usikkerhed om den fremtidige pengepolitik i USA har også påvirket kryptomarkedet negativt. Investorer er usikre på, hvornår og i hvilket omfang den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil lette sin pengepolitik. Denne usikkerhed har belastet risikable investeringer som kryptoaktiver.

CoinShares mener, at investorerne er pessimistiske over for mulige rentesænkninger fra Fed i år, hvilket også bidrager til den dårlige stemning på kryptomarkedet.

Fremtidige udsigter for Bitcoin

Selvom markedet i øjeblikket står over for en nedadgående fase, forventes det ikke at vare ved på lang sigt. Ifølge CoinShares’ forskere forventes markedet ikke at fortsætte med at falde, og investorer har ikke øget deres short-positioner, hvilket indikerer, at der stadig er tillid til Bitcoin’s potentiale på længere sigt.

Top  DAX stiger til årets start, men en januar-rally er ikke at forvente

I betragtning af de aktuelle omstændigheder ser kryptomarkedet ud til at være under pres, men der forventes stadig en vis stabilitet på lang sigt.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button