BitcoinKrypto News

Kryptomining af Bitcoin kræver mere energi end hele Pakistan forbruger

Genererende af Bitcoin kræver mere strøm end et helt land som Pakistan

Ifølge en FN-studie kræver genereringen af ​​kryptokurrencyen Bitcoin mere strøm globalt set end et land med en stor befolkning som Pakistan forbruger. Ifølge de seneste prognoser vil Bitcoin-minedriften i år bruge mere end 135 terawatt-timer (TWh) strøm.

En gruppe ledet af Kaveh Madani fra Institut for Vand, Miljø og Sundhed ved FN’s Universitet i Hamilton, Canada, skriver dette i tidsskriftet “Earth’s Future”. Desuden kommer størstedelen af ​​strømmen fra fossile brændstoffer, hvilket er ekstremt skadeligt for miljøet og klimaet.

Bitcoins bliver også kaldt digitalt guld. Produktionen er baseret på den såkaldte blockchain-teknologi, hvor transaktioner gemmes som kryptografisk kædede datablokke. De såkaldte minere verificerer hver transaktion med høj computerydelse og genererer en datablok, der tilføjes denne blockchain. Dette kræver meget energi.

Enormt vandforbrug til Bitcoin-minedrift

Ifølge undersøgelsen blev der i perioden 2020 til 2021 brugt 173 TWh til Bitcoin-minedrift – 60 procent mere end i 2018 og 2019. Forskerne støtter sig til data fra Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index. Ifølge undersøgelsen stammede 67 procent af den anvendte minedriftstrøm i 2020 og 2021 fra fossile energikilder.

Vandkraft, som er den vigtigste vedvarende energikilde for Bitcoin-minenetværket, dækkede omkring 16 procent af strømforbruget.

Det er værd at bemærke, at produktionen af ​​kryptokurrencien har en betydelig vandaftryk, understreger Madani-teamet. I perioden 2020 til 2021 var vandaftrykket på omkring 1,65 kubikkilometer. Dette er nok til at forsyne mere end 300 millioner mennesker i landområder i Afrika syd for Sahara eller fylde mere end 660.000 olympiske swimmingpools. I samme periode blev der udledt ca. 86 millioner ton CO₂ som følge af Bitcoin-minedriften. (dpa)

Top  Repræsentanternes Hus i USA stemmer for "CBDC Anti-Surveillance State Act" - Hvorfor?

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button