Krypto News

Lagarde bremser nye rentehåb ud – “Fuß noch auf Bremse lassen”

Lagarde bremser nye Zinshåb ud

Inflationsudvikling på rette vej

Europæiske Centralbank (EZB) præsident, Christine Lagarde, har dæmpet forventningerne til hurtige yderligere rentenedsættelser efter den seneste rentenedsættelse. Inflationen i Euroområdet “er i øjeblikket på rette vej til at nå 2 procent mod slutningen af det kommende år”, hedder det i en gæstepost af Lagarde til “Rheinische Post”. Lagarde påpeger dog, at der stadig vil gå en rum tid, før inflationen er helt under kontrol og ude af økonomien.

Beslutsomhed og tålmodighed påkrævet

“På vejen mod dette mål vil alt ikke gå glat. Vågenhed, beslutsomhed og tålmodighed vil være nødvendig,” skriver EZB præsidenten. Derfor skal renterne forblive strenge “så længe det er nødvendigt for at sikre prisstabilitet på lang sigt.” Lagarde nævner også, at “vi skal stadig have foden på bremsen i noget tid, selvom ikke lige så hårdt som tidligere.”

Kampen mod inflation er ikke forbi

For fremtidige pengepolitiske beslutninger vil det være afgørende, at inflationen vender tilbage til målet, at prispresset i økonomien falder, og at pengepolitikken fortsat virker effektivt mod inflationen, ifølge Lagarde. Der er gjort store fremskridt, men “vores kamp mod inflationen er ikke forbi.”

Seneste rentenedsættelse

For første gang i næsten fem år har EZB torsdag lempet renterne og sænket dem med 0,25 procentpoint. Den centrale rente, til hvilken kommercielle banker kan låne penge hos EZB, ligger nu på 4,25 procent.

Top  Coinbase Wallet lancerer nye funktioner til hurtige og billige internationale pengeoverførsler

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button