AltcoinsKrypto News

Lanceringen af ​​Ruslands CBDC, den digitale rubel, vil hjælpe med at fremme de-dollarisering, hævder tidligere regeringsminister

Russisk CBDC forventes at fremme de-dollarisering og bekæmpe sortmarkedshandel

Lanceringen af ​​Russlands CBDC, den digitale rubel, vil være med til at fremme de-dollarisering, hævder en tidligere regeringsminister.

Ifølge medieplatformen KV News kom kommentarerne fra parlamentsmedlemmet Sergei Kalashnikov, der tidligere var arbejds- og socialudviklingsminister og første stedfortrædende formand for Dumaens økonomiske politikudvalg.

Kalashnikov udtalte, at CBDC’en vil hjælpe landet med at bekæmpe sortmarkedshandel med dollars, hvilket har været et problem i Rusland siden sovjet-tiden.

Han sagde:

“Inden for valutavekslingsområdet vil den digitale rubel dramatisk mindske muligheden for, at officiel valuta kommer ud på sortmarkedet. Det vil justere [rubleens] værdi. Og derfor vil den brede anvendelse af den digitale rubel naturligvis påvirke dollarens vækst i forhold til rublen.”

Rublen er faldet markant i værdi i forhold til USD siden begyndelsen af ​​dette år og er faldet med over en tredjedel i løbet af de sidste 12 måneder.

Centralbanken har forsøgt at vende denne tendens og har store forhåbninger til sit CBDC-projekt, der er blevet fremskyndet.

Banken lancerede en pilotforsøg i 11 byer sidste måned, hvor 600 russiske borgere og 13 kommercielle banker testede “virkelige” transaktioner.

Russlands Digital Rubel: Et værktøj til de-dollarisering?

Centralbanken har talt om CBDC’ens “tværgående” potentiale, mens lovgivere har foreslået at tillade udenlandske investorer at købe “millioner” af tokens.

Moskva ser ud til at være ivrig efter at bruge token som en del af sine de-dollariseringsindsatser inden for international handel.

Kreml har forsøgt at afkoble sig fra dollaren siden 2014 og har siden 2021 talt om, hvordan den digitale rubel kan hjælpe i denne proces.

Top  Regeringer verden over går efter kryptovalutaer i kampen mod kriminalitet

Kinesiske tænkere har også for nylig foreslået, at digitale fiat-valutaer vil hjælpe landet og dets allierede med at “bryde USD-hegemoniet”.

Kalashnikovs kommentarer tyder dog på, at den russiske regering også ønsker at bekæmpe den indenlandske sortmarkedshandel, som angiveligt blomstrer under vestlig-ledede sanktioner.

Betydelige investorer har kritiseret centralbanken og hævder, at borgernes opsparing er i fare på grund af den faldende RUB.

Centralbanken har udtalt, at den ikke har nogen intention om at forbyde kontanter eller “tvinge” borgerne til at bruge CBDC’en.

Men banken har også talt om at “markere” tokens i visse situationer for at muliggøre bedre sporing af transaktioner.

Hvis dette blev anvendt på alle digitale rubel-tokens, ville rubel-USD sortmarkedsaktiviteten være truet.

Selvom dette scenarie fortsat er usandsynligt, kan sådanne bestræbelser føre til en stigning i brugen af ​​kryptovaluta til at sende russiske penge til udlandet.

I marts i år hævdede Transparency Internationals afdeling i Rusland, at de havde fundet beviser for, at russere brugte stabilecoin’en USDT til at sende penge til destinationer som Storbritannien via “ulovlige” kryptobørser og mæglere i Moskva.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button