BitcoinKrypto News

Makroøkonomiske faktorer spiller en større rolle i Bitcoin-rally end forventningen om en Spot-ETF

Bitcoin’s bemærkelsesværdige prisstigning: Hvad har forårsaget det?

Bitcoin har oplevet en bemærkelsesværdig stigning i de seneste dage og er steget fra $34.500 til næsten $36.000. Dette har ført til spekulation blandt mange investorer og kryptoanalytikere om, hvad der har udløst denne rally. QCP Capital, et førende kryptoaktivt handelsfirma med base i Singapore, har undersøgt dette fænomen nærmere og er kommet frem til en interessant konklusion: Det er sandsynligt, at makroøkonomiske faktorer spiller en større rolle end forventningen om godkendelse af en Spot-ETF.

Analyse af tekniske faktorer

QCP Capital har udført deres egne tekniske analyser og konstaterede, at Bitcoin har nået 35.912 $, hvilket svarer til 38,2% Fibonacci-retracement-niveauet og berørt den øvre trendlinje i kanalen. Markedsdeltagerne har nøje fulgt disse oplysninger, og det kan have bidraget til den midlertidige stigning i prisen. QCP Capital påpeger dog, at den primære årsag til rallyet sandsynligvis skal findes i de makroøkonomiske kræfter.

Indflydelsen fra Federal Open Market Committee (FOMC)

Ifølge virksomhedens rapport kan denne rally tilskrives en mere moderat holdning fra Federal Open Market Committee (FOMC), hvilket har ført til faldende obligationsrenter. Derudover blev der registreret en lavere end forventet udbudsestimering for statsobligationer i første kvartal. Disse to faktorer har positive virkninger på risikoaktiver som Bitcoin og den bredere kryptomarked. QCP Capital understreger dog, at det er afventende, om dette faktisk markerer begyndelsen på en ny global opadgående trend for aktier og obligationer.

Top  Fire meme-mønter overgik Bitcoin i første halvdel af 2024

Markedet for Bitcoin-Derivater

QCP Capital rapporterer også om markedet for Bitcoin-derivater, som forbliver på ekstremt høje niveauer eller endda udvider sig yderligere. Dette tyder på, at derivathandlere er forberedt på en potentiel opadgående bevægelse, som afhænger af godkendelsen af en Spot-ETF.

Anvendelse af Bitcoin som en sikker havn

Det er også interessant at bemærke, at obligation markedet har oplevet betydelige svingninger. Afkastet af 30-årige statsobligationer nåede for nylig det højeste niveau i 16 år med over 5%. Dette påvirker også investorens risikostemning og kan føre til øget efterspørgsel efter sikre investeringer som Bitcoin.

Endelig påpeger QCP Capital, at Bitcoin for tiden følger i fodsporene på guld som en sikker havn. Investorer begynder i stigende grad at tage hensyn til Fed’s stramme pengepolitik og svækkende konjunkturpolitik og leder efter alternative beskyttelser. Dette kunne forklare, hvorfor Bitcoin har vist så stærk en præstation i de seneste dage.

I alt viser QCP Capitals analyse, at Bitcoin-markedet påvirkes af en række faktorer, herunder makroøkonomiske indikatorer som obligationsafkast. Den generelle markedstemning og prisudviklingen for Bitcoin bestemmes primært af disse faktorer og ikke så meget forventningen om en Spot-ETF.

På tidspunktet for denne artikel handles Bitcoin til $34.235, og der er risiko for, at den bryder ud af den opadgående trendkanal. Dette kan føre til yderligere prisfald. Investorer vil være opmærksomme på udviklingen for at kunne vurdere Bitcoin’s fremtidige prisudvikling bedre.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button