BitcoinEthereumKrypto News

Montenegrinsk premierminister investerede i kryptovaluta – hvordan påvirker det Terra (LUNA) skandalen?

Der politiske skandale omkring Do Kwon, grundlæggeren af Terra-økosystemet (LUNA), får ny opmærksomhed. Ifølge amerikanske retsdokumenter var premierministeren for Montenegro, Milojko Spajić, en af de tidlige investorer i Terraform Labs. Det blev først rapporteret af avisen “Vijesti”. Denne forbindelse rejser mange spørgsmål i lyset af Do Kwons stoppede udlevering.

Kollapset af Terra-økosystemet betragtes af mange som en af de største svindelsager inden for krypto-verdenen. I maj 2022 mistede den interne algoritmiske stablecoin UST sin binding til den amerikanske dollar, hvilket trak den indfødte kryptovaluta LUNA med ned i afgrunden. Nedturen slettede næsten 40 milliarder amerikanske dollars på bare få dage.

Terraform Labs, virksomheden bag projektet, og dens grundlægger Do Kwon blev for nylig dømt for svindel i en civilret i USA. Begge parter skal også betale næsten 4,5 milliarder amerikanske dollars i bøder.

Spørgsmålet er nu: Vil Do Kwon blive udleveret? Indtil videre lignede det, at indsatsen fra USA og Sydkorea, der begge retsforfølger den 32-årige, indtil videre er mislykkedes. Den øverste montenegrinske domstol i Podgorica stoppede i marts udleveringen af Kwon. Den officielle begrundelse lød på “betydelige overtrædelser af de strafferetlige bestemmelser”. I mellemtiden er sydkoreaneren blevet løsladt fra varetægtsfængsling. Hans pas blev konfiskeret, og han har ikke lov til at forlade landet.

Hvor dybt var Spajić involveret i Terra (LUNA)?

Ifølge de amerikanske retsdokumenter ser det ud til, at den politiske betydning er større end antaget. For premierministeren for Montenegro, Milojko Spajić, synes at have været en af de tidlige investorer i Terraform Labs. Hans navn optræder på en liste over investorer.

Ifølge tabellen overførte Spajić den 17. april 2018 75.000 amerikanske dollars til Terraform Labs – sandsynligvis i kryptovaluta. Ifølge “Vijesti”s research modtog han 750.000 LUNA-token. På tidspunktet for det højeste punkt i foråret 2022 (119 dollars) var Spajićs investering cirka 90 millioner amerikanske dollars værd. Det er uklart, om premierministeren solgte sine LUNA-aktiver inden sammenbruddet. Ifølge avisen skal Spajić have beklaget sig over massive tab over for flere samtalepartnere. En henvendelse fra “Vijesti” forblev ubesvaret.

Top  Kryptovaluta bliver en daglig nødvendighed i regioner med svage lokale valutaer

Offentligt har Spajić understreget, at investeringen ikke kom fra private midler, men var finansieret gennem en fond i Singapore, hvor han var ansat. Andrej Milović, en nær tillidsmand til den nuværende premierminister, viste investeringsaftalen i fjernsynet. I dokumentet er det tydeligt angivet, at Spajić, og ikke det singaporeanske firma “DAS Capital SG”, var kontraktspart.

Ifølge “Vijesti” havde han tidligere angiveligt oplyst om beholdninger i forskellige kryptovalutaer som Bitcoin eller Ethereum til den nationale anti-korruptionsmyndighed. Hans LUNA-investering var dog ikke inkluderet. Denne forsømmelse kan nu blive dyrt for premierministeren. Det er uklart, om der er sammenhæng mellem Spajićs deltagelse i Terraform Labs og den forhindrede udlevering af Do Kwon.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button