Krypto News

Nayib Bukele: El Salvadors kontroversielle Präsident med skiftende politiske moves

Nayib Bukele – En Polit-Shootingstar fra El Salvador

Nayib Bukele, El Salvadors jüngste Präsident, har gjort sig kendt som redningsmand for landet: Han vil føre El Salvador ud af kriminalitetskrisen. I landet bliver han betragtet som en politisk Shootingstar.

Nayib Bukele er også PR-ekspert

At generere opmærksomhed er en af hans kernekompetencer. Han kan fremhæve sig selv i et godt lys og sælge sit politiske handling på en god måde. Det er ingen tilfældighed, at Nayib Bukele voksede op i en velhavende familie og straks efter sin skoleafslutning overtog en stilling i sin fars reklamebureauer.

Bukele skiftede fra venstreorienteret til konservativ parti

Efter at have ageret som borgmester i Nuevo Cuscatlán for det venstreorienterede parti FMLN fra 2012 til 2015, besluttede Bukele at kæmpe på de store politiske scener. Den politiske nybegynder stillede op til borgmestervalget i hovedstaden San Salvador. Han vandt snævert, men forblev ikke i embedet i en hel valgperiode. Bukele fulgte ikke altid partiets retningslinjer og kritiserede endda partiet for at være reaktionært. Han blev nødt til at forlade FMLN i 2017 efter at have kaldt en partijurist for heks.

Bukeles hårde hånd mod bander

Et af hans valgløfter var at bekæmpe kriminalitet i landet. På dette tidspunkt var El Salvador en af verdens farligste lande. Kriminelle bander som MS-13 og Barrio 18 kontrollerede gaderne, udøvede beskyttelsespenge, bestak politikere – og dræbte. Kun i 2015 myrdede de 6.500 mennesker.

For at imødegå disse bander lancerede Bukele den såkaldte Territorial Control Plan, som blandt andet omfattede øget overvågning og større polititilstedeværelse. Kriminaliteten i landet faldt faktisk som følge af dette.

Top  MicroStrategy fastholder sin Bitcoin-strategi trods røde kvartalsresultater

Bukele er populær i El Salvador

Bukeles tiltag har haft succes: El Salvador har aldrig været så sikkert. Og det ved et stort flertal af befolkningen at sætte pris på. Derfor nyder præsidenten fortsat stor popularitet i landet. I meningsmålinger opnår han en godkendelsesrate på 92 procent.

Selvom forfatningen forbyder en anden embedsperiode, omgik Bukele loven med hjælp fra en orlov – og blev genvalgt med overvældende flertal i begyndelsen af 2024.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button