EthereumEthereum ClassicKrypto News

Nethermind retter Ethereum-netværket: Kritisk fejl i klient behobet

Nethermind løser kritisk fejl i Ethereum klient

Nethermind, et Ethereum infrastruktur firma, har succesfuldt rettet en kritisk fejl i deres eksekveringsklient, som havde forårsaget problemer for nogle brugere med at behandle blokke i Ethereum netværket.

Fejlen understreger vigtigheden af at diversificere Ethereum klienter og reducere afhængigheden af hovedklienten Geth.

Kritisk fejl løst i Nethermind Ethereum klient

Nethermind, en relativt lille Ethereum klient, har for nylig rettet en “kritisk” fejl, som påvirkede flere versioner af deres eksekveringsklient. Fejlen, der blev introduceret i version 1.23.0, medførte, at brugere ikke kunne behandle blokke i Ethereum netværket.

Daniel Cadela, medchefsteknologiofficer hos Nethermind, bekræftede, at versionerne 1.23 til 1.25 var berørt af dette problem, og opfordrede nodvalidatoren til at opdatere til den nyeste version, 1.25.2. I en efterfølgende erklæring understregede Cadela fejlens alvor.

Problemet blev oprindeligt rapporteret af en GitHub-bruger “wga22”, som havde problemer med, at deres Nethermind eksekveringsklient ikke behandlede blokke. Teknisk leder hos Nethermind, Lukasz Rozmej, iværksatte straks en undersøgelse af problemet, som cirka 2,5 timer senere førte til frigivelsen af version 1.25.2.

Voksende bekymring over overafhængighed af Geth

Mens dette fejltilfælde først og fremmest berørte Nethermind-brugere, har det inden for Ethereum-fællesskabet genoptændt diskussionen om vigtigheden af at diversificere Ethereum klienter. På nuværende tidspunkt er flertallet af Ethereum-brugere afhængige af Geth-klienten, som udgør 84 % af eksekveringsklienterne i netværket.

Nogle medlemmer af fællesskabet argumenterer for, at et mere varieret klient-økosystem ville mindske risiciene forbundet med potentielle fejl eller sårbarheder.

Ethereum-tilhænger Superphiz nedtonede oprindeligt situationen og betragtede den som “ingen stor ting”, så længe konsensusproblemet kun berørte mindretalsklienter. Superphiz understregede den bevidste designbeslutning fra Ethereum om ikke at stole på et enkelt fejlpunkt. Andre fællesskabsmedlemmer påpegede dog de mulige konsekvenser, hvis en sådan fejl skulle ramme Geth.

Top  Bitcoin miners står over for kritisk fase med faldende profitmuligheder

“Den daglige hikke på Beacon Chain har endnu engang understreget betydningen af klientmangfoldighed inden for Ethereum,” erklærede Ethereum-tilhænger “daddysether” i et indlæg fra den 21. januar. De opfordrede brugere til at skifte til mindretalsklienter for at øge sikkerheden i Ethereum.

Ifølge tilgængelige data udgør Nethermind i øjeblikket kun 8,2 % af eksekveringsklienterne i Ethereum-netværket. I en skærmbilledet, som Ethereum-entusiasten Anthony Sassano delte i august, så klientmangfoldigheden dog sundere ud, hvor Geth og Nethermind udgjorde 48 % og 26 % af eksekveringsklienterne. Sassano roste klientmangfoldigheden som en af de markante præstationer fra Ethereum.

En voksende afhængighed af Geth-klienten har været årsag til bekymring hos nogle medlemmer af Ethereum-fællesskabet. Ethereum-tilhænger “Marceaueth” udtrykte sin holdning om, at ledelsen af Geth er forbundet med overdreven risiko, selvom han anerkender dets kvalitet.

Stemningen inden for fællesskabet bevæger sig mod et mere afbalanceret klient-økosystem for at sikre nettets modstandsdygtighed over for potentielle problemer.

” />
Mislykket

Hold dig informeret med Ethereum News

Få adgang til de seneste Ethereum Classic News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button