BitcoinKrypto News

Ny HBO-dokumentarfilm udløser spekulationer om Bitcoin-skaberen Satoshi Nakamotos identitet

En ny dokumentarfilm om Bitcoin-skaberen: Er Peter Todd Satoshi Nakamoto?

Ein neue HBO-Dokumentation med titlen “Electric Money: The Bitcoin Mystery”, instrueret af Cullen Hoback, genantændte spekulationer om identiteten af Satoshi Nakamoto, den mystiske skaber af Bitcoin, da den blev frigivet den 8. oktober. Dokumentaren antyder, at Peter Todd, en 39-årig softwareudvikler, muligvis kan være hjernen bag den populære kryptocurrency. Selvom markederne ikke reagerede mærkbart på disse rygter, fik de dog opmærksomhed i kryptosamfundet.

Tynde beviser

Filmen bygger på spor og tilfældigheder, såsom Todds tidlige involvering i Bitcoin og hans forbindelser til andre nøglefigurer inden for krypto-verdenen som kryptografen Adam Back. Et centralt element i mistanken er en forumtråd fra 2010, hvor Todd angiveligt fortsætter Satoshis tanker. Der refereres også til et chat-log, hvor Todd diskuterer at “ofre” Bitcoins. Instruktøren tolker dette som en mulig reference til Satoshis urørte Bitcoin-formue på over en million coins, svarende til cirka 65 milliarder dollars i dag.

Todd afviser anklagerne

BitMEX Research har kaldt de påstande, der fremsættes i dokumentaren, som “åbenlyst latterlige”. De argumenterer for, at Todd blot kom med en “sarkastisk, pedantisk og præcis kommentar” til Satoshis udtalelser. Todd selv afviser anklagerne og har i et CNN-interview kritiseret HBO for at have handlet uansvarligt og sætte hans sikkerhed på spil. Instruktøren Cullen Hoback står dog fast ved sin tolkning af spor og beviser.

Reaktioner fra samfundet

Todd, der ikke rangerer blandt de mest prominente navne i kryptoverdenen, har en vis følgearbejde på platformen X (tidligere Twitter) med ca. 167.000 følgere. Efter dokumentarens udsendelse den 9. oktober skrev han om sine forbindelser til Ukraine og hans besøg under den russiske invasion. Hans udtalelser var et klart svar på den medieomtale, han fik på grund af filmen.

Top  Bitcoin og Co. har haft stor succes de seneste uger - men hvad med aktierne i Bitcoin-minere?

Konklusion: Spekulationer uden substans

HBO-dokumentaren har genoplivet debatten om Satoshi Nakamotos identitet uden at give konkrete beviser. Markedsanalytikere og kryptoeksperter er skeptiske og anser anklagerne mod Todd som lidt overbevisende. Bitcoin-skaberens identitet forbliver stadig en gåde, men spekulationerne viser, at interessen for dette uopklarede spørgsmål stadig er stor efter så mange år.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button