AltcoinsKrypto News

Ny rapport advarer mod totalforbud mod kryptokurver

En forsigtig tilgang til regulering af kryptoaktiver anbefales i en fælles politisk vejledning udgivet af Financial Stability Board (FSB) og International Monetary Fund (IMF). Vejledningen advarer imod totalforbud mod kryptokurver og fremhæver behovet for omfattende regulerende tilsyn for at imødegå risici vedrørende kryptoaktiver.

Denne politiske rapport er bestilt af G20 under Indiens ledelse og har til formål at etablere globale standarder for kryptoindustrien efter en række højprofilerede kollaps sidste år. Rapporten understreger vigtigheden af at styrke monetære politiske rammer, håndtere volatiliteten i kapitalstrømme og etablere en klar skattebehandling af kryptoaktiver for at håndtere makroøkonomiske risici.

Rapporten støtter IMF’s synspunkt om, at et totalforbud mod kryptoaktiver måske ikke effektivt mindsker de associerede risici. I stedet foreslås målrettede restriktioner, især for udviklingslande, som kan være nyttige.

Nogle lande, som Indien, har udtrykt bekymring over den potentielle indvirkning af bred anvendelse af kryptokurver på pengepolitikken i udviklingslande og har opfordret til stærkere forbud eller specifikke foranstaltninger for at imødegå disse bekymringer.

Rapporten argumenterer for, at implementering af totalforbud vil gøre alle kryptoaktiviteter ulovlige inden for en jurisdiktion. Den tilføjer, at et totalforbud ikke kun er dyrt og teknisk udfordrende, men også kan føre til migration af krypto-relaterede aktiviteter til andre jurisdiktioner og skabe yderligere risici.

Rapporten understreger, at restriktioner ikke skal erstatte en stærk makroøkonomisk politik, troværdige institutionelle rammer og omfattende regulering og tilsyn, som er den primære forsvar mod makroøkonomiske og finansielle risici forbundet med kryptoaktiver.

IMF og FSB foreslår, at jurisdiktioner overvejer målrettede og midlertidige begrænsninger for at håndtere specifikke risikofaktorer under stressede tider eller mens de søger interne løsninger. Rapporten nævner eksempler på sådanne restriktioner, herunder målrettede foranstaltninger mod privatlivsbeskyttende kryptovalutaer i Dubai og et forbud mod nigerianske banker, der betjener kryptofirmaer.

Top  Ripple fejrer sejr i retssagen mod SEC: XRP stiger med 23% og vinder 6 milliarder dollars i markedsværdi

Rapporten adresserer også bekymringer vedrørende stablecoins, som er kryptovalutaer, der er knyttet til værdien af andre aktiver eller valutaer. Rapporten advarer om, at udbredelsen af stablecoins kan udgøre trusler som valutaudskiftning eller bankløb i udviklingslande. Hvis stablecoins knyttet til udenlandsk valuta bliver mere tilgængelige og overkommelige end udenlandsk valuta på bankkonti, kan der forekomme hurtig kapitalflugt. Rapporten fremhæver også risiciene ved at opretholde en stabil værdi og afhængigheden af private udstedere, som demonstreret ved afkoblingen af den algoritmiske stablecoin terraUSD sidste år, hvilket medførte betydelige kapitaltab.

Endelig hævder den fælles rapport, at diskussioner inden for G20 kunne hjælpe reguleringsorganer med datakrav. Rapporten læser: “Disse diskussioner inden for G20 kan også lette samarbejdet mellem statistiske agenturer og reguleringsorganer for at påvirke reguleringer vedrørende datakrav for kryptoaktiver.”

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button