BitcoinKrypto News

Pas på: Betrügerische Bitcoin-Paper-Wallets in Klarsichtbeuteln auf Gehwegen platziert

Advarsel fra Landeskriminalamt Bayern mod Bitcoin-betrug

Das Landeskriminalamt Bayern har advaret mod en bedragerimetode, hvor gerningsmændene placerer gennemsigtige poser med såkaldte Bitcoin-papirwallets og en påstået indbetalingskvittering på fortovene. QR-koden på walleten fører imidlertid til en falsk side, der forsøger at lokke penge ud af potentielle ofre.

Klarsichtbeutel indeholder en påstået Bitcoin-papirwallet, der bruges til at opbevare Bitcoins i papirform, ifølge LKA Bayerns meddelelse fra sidste uge. Ved siden af ligger en falsk indbetalingskvittering, der viser en sum på 10.000 euro. Bedragerne forsøger at give indtryk af, at der rent faktisk er indbetalt kryptovaluta i form af Bitcoin på walleten.

QR-kode fører til bedragerisk hjemmeside

QR-koden trykt på papirwalleten fører potentielle ofre til en falsk hjemmeside. Her forsøger gerningsmændene at skaffe personlige oplysninger. For en gebyr på cirka tre procent skulle det angiveligt muligt at få udbetalt det pengebeløb, der angiveligt er på walleten.

Hvis ofre indtaster deres bankoplysninger der, trækkes den påståede udbetalingsgebyr, forklarer politiet i Bayern. Derefter vises en fejlmeddelelse, og en faktisk udbetaling af 10.000 euro finder ikke sted.

Denne metode bliver for tiden stadig hyppigere i byen og i distriktet München. De retshåndhævende myndigheder anbefaler, at hvis man finder en plastikpose med en påstået Bitcoin-papirwallet, bør man under ingen omstændigheder scanne QR-koden, men i stedet aflevere den på nærmeste politistation.

Udbredelse af bedragerimetoden

I begyndelsen af året observerede politiet allerede denne metode i Wien. Nu tyder det på, at kriminelle bevæger sig nordpå med den. Bedragerne benytter sig i stigende grad af QR-koder på almindelige breve eller andre papirformater. Sidste år advarede politiet i Berlin eksempelvis mod falske parkeringsbøder, hvor QR-koden førte til et bedragerisk portal. I starten af måneden advarede LKA Niedersachsen også mod autentisk udseende post fra banker, hvis QR-koder ledte til phishing-sider.

Top  Børsenaufsicht schiebt Entscheidung über Bitcoin-Spot-ETF auf 2024

(DMK)

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button