Krypto News

Pas på: Kriminelle lokker med falske investeringsmuligheder i Kryptowährungen

Advarsel: Pas på Kryptosvindel

Die Polizeiinspektion Delmenhorst/Oldenburg-Land/Wesermarsch advarer mod kriminelle, der lokker investorer med påstået lukrative investeringsmuligheder i kryptovalutaer og efterfølgende bedrager dem. Antallet af tilfælde, hvor der er påført store tab, er ifølge politiet stigende.

„Broker“ kontakter ofre via telefon

Potentielle ofre, der ønsker at investere deres opsparing på en profitabel måde, bliver opmærksomme på handelsplatforme med kryptovalutaer gennem reklamer, der ser troværdige ud. Når de har registreret sig på disse platforme, bliver de kontaktet telefonisk af såkaldte „brokere“. Disse overbeviser ofrene om investeringsmuligheder i kryptovalutaer og motiverer dem til at foretage en første indbetaling på et mindre beløb – som regel et par hundrede euro.

Ofrenes opsparing går tabt

Ved at udbetale gevinster fra denne investering opbygger svindlerne tillid hos ofrene. Senere bliver ofrene dog motiveret til at investere større beløb, hvor „brokere“ tilbyder hjælp ved at installere en fjernadgangssoftware på deres enheder.

Denne installation giver kriminelle adgang til hele computerens indhold eller andre enheder som smartphones eller tablets. Ofrene bliver narret til at investere deres opsparing på forskellige krypto-handelsplatforme, mens svindlerne faktisk overfører pengene til udenlandske konti via den opnåede systemadgang. Pengenes videre færd kan let skjules ved at købe kryptovalutaer ifølge politiet. Ofrenes opsparing er herefter tabt.

Politiets råd

For at undgå svindel med kryptovalutaer anbefaler politiet følgende:

  • Vær skeptisk.
  • Stol kun på anerkendte udbydere.
  • Tag dig tid og lad dig ikke presse.
  • Tal med betroede personer i dit netværk.
  • Beskyt dine personlige oplysninger og digitale adgange.
  • Giv ikke nogen adgang til dine digitale enheder.
Top  Fed-Zinsen: US-Arbeitsmarktdaten im Zentrum der Aufmerksamkeit

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button