BitcoinKrypto News

Potentiel store udsving på markedet: Bitcoin-verdenskendt ekspert advarer om muligt stort salg af Bitcoin i 2024

I en nylig analyse advarer eksperten, kendt i fællesskabet som Kian Hoss, om en potentiel chokbølge på Bitcoin-markedet og peger på flere betydelige Bitcoin-besiddelser, som kunne lægge et betydeligt salgspres på markedet i første halvdel af 2024.

Potentielle Bitcoin-sælgere

Først pegede “Hoss” på Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), hvis beholdninger er faldet fra 621.000 BTC til knap 580.000 BTC siden lanceringen af deres Spot-ETF. Trustets høje årlige gebyr på 1,5 % i forhold til andre udbydere som Bitwise (0,2 %) og BlackRock (0,25 %) samt Grayscales historie er aktuelt årsag til et massivt salg, der sandsynligvis er ansvarlig for det nuværende nedadgående markedstrend.

Og enden er ikke i sigte foreløbig. Ifølge ekspertens skøn er der stadig et salgspres på 281.045 BTC, svarende til cirka 12 milliarder dollar.

En bemærkelsesværdig faktor for det potentielle salg er den længe ventede udbetaling fra den berygtede Mt. Gox, som efter et årti af insolvenssager endelig kan udbetale 138.000 BTC (til en værdi af 5,8 milliarder dollar) til kreditorerne i 2024. Denne udbetaling, forventes at finde sted inden tredje kvartal, kunne medføre at en betydelig del af Bitcoin bliver solgt til fiat-valuta eller fordelt til kreditorerne i form af aktiver.

Derudover bidrager insolvenssagerne hos Celsius og FTX til et muligt salg. Cirka 38.000 BTC (1,6 milliarder dollar) fra Celsius og ca. 20.500 BTC (850 millioner dollar) fra FTX er planlagt til likvidations- og udbetalingsformål i første halvdel af 2024, hvilket kunne medføre, at disse beholdninger muligvis bliver konverteret til dollar.

Bitcoin-minere, især i USA, menes at have cirka 32.000 BTC (1,35 milliarder dollar), som er akkumuleret inden det kommende Bitcoin-halveringsevent midt i april. Det forventes, at en del af disse beholdninger vil blive solgt i 2024. Dog er dette tal kun de offentligt rapporterede tal fra amerikanske minere, og de faktiske beholdninger af minere verden over kan være betydeligt større.

Top  Ethereum kæmper med at nå nyt års højdepunkt trods store ETF-forhåbninger - hvilke kursniveauer skal forsvares?

Derudover er den amerikanske regerings strategi vedrørende beslaglagte Bitcoin en vigtig del af denne prognose. Fra 2020 til 2022 beslaglagde myndighederne 207.189 BTC fra sager relateret til Silk Road, Jimmy Zhong og Bitfinex-hackerne. Selvom kun en lille del af disse Bitcoin blev solgt, sælger den amerikanske regering typisk disse BTC med jævne mellemrum i partier.

Sidste år erklærede de amerikanske advokater, at de havde til hensigt at sælge resten af de 41.491 BTC fra Silk Road i fire partier. Dog blev kun et parti afsluttet, da det amerikanske justitsministerium i juli sendte 8.200 BTC (dengang 252 millioner dollar) til Coinbase. Om der har været yderligere salg er ubekræftet.

Samlet set beløber Bitcoin-beholdningerne hos de nævnte institutioner sig til over 716.000 BTC. Selvom ikke alle beholdninger forventes at blive solgt i år, hvilket især er usandsynligt i tilfældet med den amerikanske regering, er der potentiel en enormt salgspress, som markedet skal kunne modstå.

Hossainpour understregede også, at selvom disse potentielle salg bringer en betydelig mængde BTC på markedet, kunne virkningerne blive mildnet af de individuelle sælgeres forskellige tidsplaner og strategier. Han konkluderede:

“In alt en stor mængde salgspress der rammer #Bitcoin. Vigtigt at bemærke er, at hver af disse sælgere har deres egen tidsplan, det hele sker ikke på én gang, hvilket markant mindsker effekten. Mere om dette og hvordan jeg vurderer hvert af disse risici, i min video, der kommer online i dag!”

Mere om Bitcoin:

  • Køb af Bitcoin: Sådan gør du det!
  • Vores Bitcoin Prognose: Hvordan kan BTC udvikle sig?
  • Aktuelle Bitcoin Nyheder
  • Aktuel Bitcoin Kurs
Top  CEO von JPMorgan Jamie Dimon kritiserer Bitcoin under møde med US-Notenbanken

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button