BitcoinKrypto News

Powell warnt vor Einführung des digitalen USD: Federal Reserve bleibt vorsichtig

I lyset af de seneste udtalelser fra den amerikanske centralbankchef Jerome Powell og den vedvarende politiske debat om en mulig digital valuta fra den amerikanske centralbank er konceptet om en digital USD på usikkert grundlag.

Trods lækede kommentarer og offentlige udtalelser har Powell tydeliggjort, at Federal Reserve i øjeblikket ikke har nogen strategi for at indføre en CBDC.

Powell med forsigtig holdning til CBDC

I sin seneste tale lagde Powell vægt på en tone af forsigtig overvejelse frem for øjeblikkelig handling. Powell sagde:

“Mennesker behøver ikke bekymre sig om en digital centralbankvaluta.”

Han fastslog tydeligt Federal Reserves holdning: “Vi er langt fra at anbefale eller indføre en CBDC i nogen form.”

Denne erklæring er en direkte reaktion på spekulationer og bekymringer omkring privatliv, overvågning og de omfattende virkninger af en digital USD på finanssystemet. Sammenlignet med andre nationer, som f.eks. Kinas digitale yuan, understregede Powell vigtigheden af privatliv og forsikrede:

“Fed vil ikke tillade, at centralbanken får indblik i de transaktioner, enkeltpersoner foretager med deres penge.”

Trods disse forsikringer antyder diskussioner i politiske kredse, at ideen om en CBDC fortsat undersøges.

Trump er imod digital USD

Lækkede kommentarer fra et møde mellem Powell og ledende demokrater afslørede, at samtaler om en CBDC inspireret af Bitcoin og krypto er i gang. Powell påpegede, at en sådan initiativ kræver Kongressens godkendelse. Powell sagde:

“Hvis vi ønsker en CBDC, skal Kongressen godkende den.”

Debatten om en digital USD i USA har beskæftiget politiske beslutningstagere og det politiske felt. Tidligere præsident Donald Trump har klart udtalt sig imod det. Trump, som overvejer en mulig tilbagevenden til Det Hvide Hus, har lovet at forhindre oprettelsen af en digital USD, som han betegner som en vej til “statslig tyranni.”

Top  Institutional Money byder velkommen til investeringsverdenen

Denne holdning har fået gehør blandt hans tilhængere, som de seneste meningsmålinger viser, hvor han fører i en hypotetisk valgkamp i 2024 mod den nuværende præsident Joe Biden.

Mens diskussionerne fortsætter, og politikerne tager stilling, forbliver fremtiden for en digital USD i USA usikker. Med Powell, der argumenterer for en forsigtig og velovervejet tilgang, og politiske ledere, der sætter grænser, er vejen til en mulig CBDC i USA fyldt med teknologiske og lovgivningsmæssige udfordringer.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button