DeFiEthereumEthereum ClassicKrypto News

Risikoen ved Ethereum ‘Liquid Restaking’ – Er det næste DeFi-krise under opsejling?

Ethereum “Liquid Restaking” – En innovation med risici

Hvad er “Liquid Restaking” på Ethereum?

Anlæggere, der leder efter højeste afkast, støder i stigende grad på begrebet “Liquid Restaking” på Ethereum (ETH). EigenLayer er markedsleder på dette område og har set en stigning i indskud på næsten 8 milliarder dollars i Ethereum. Konceptet bag EigenLayer indebærer, at Ethereum ikke kun staked på traditionel vis som hos Lido, men også bliver brugt til staking i projekter som Celo og Omni.

Potentielle fordele og risici ved “Liquid Restaking”

EigenLayer tilbyder investorer “Restaking Points”, som potentielt kan blive vigtige, hvis projektet lancerer sin egen kryptovaluta og uddeler gratis tokens gennem airdrops. Det er dog vigtigt at bemærke, at der endnu ikke er konkrete oplysninger fra EigenLayer om dette. Derudover modtager EigenLayer også Ethereum fra andre projekter som ether.fi og Puffer Finance, som begge lover deres egne “Restaking Points”. Risikovillige investorer satser derfor på at øge deres Ethereum-gevinster gennem multiplikation af renter via “Liquid Restaking” og “Restaking Points” i forhold til staking hos Lido (pt. 3,4% om året).

Er “Liquid Restaking” en mulig trussel mod DeFi-økosystemet?

Kritikere sammenligner tendensen til Ethereum “Liquid Restaking” med den store kapitalvandring mod DeFi i 2021 og 2022, hvilket førte til kollapsen af Terra og tab af over 40 milliarder dollars. “Liquid Restaking” har endnu ikke gennemgået en reel prøve. Der er masser af løfter fra EigenLayer, Puffer Finance og andre, men indtil videre staked de blot Ethereum på traditionel vis og tildeler “Restaking Points”, hvis værdi stadig skal bevise sig.

Top  Insidere forventer godkendelse af Bitcoin-ETFs ved årsskiftet efter møder med SEC

Konklusion: Afventning af prøvelse af “Liquid Restaking” på Ethereum

Projekter som AltLayer lover også “Liquid Restaking”, og op til 2% af alt Ethereum er i øjeblikket parkeret i “Liquid Restaking” – i modsætning til de omkring 20% i det etablerede og lavrisikofyldte Ethereum-staking hos Lido. Det er at håbe, at projekter som EigenLayer ikke lider samme skæbne som Terra. Ethereum “Liquid Restaking” er i øjeblikket kun et koncept, og den virkelige prøve står endnu for døren.

Hold dig informeret med Ethereum News

Få adgang til de seneste Ethereum Classic News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button