AltcoinsKrypto News

Ronaldinho Gaucho benægter anklager om deltagelse i pyramidescam med kryptocurrency

Ronaldinho benægter involvering i kryptosvindel

Den tidligere brasilianske fodboldstjerne, Ronaldinho Gaucho, har benægtet anklager om deltagelse i et kryptosvindelpyramidespil, der bærer hans navn.

På torsdag mødte fodboldstjernen, hvis rigtige navn er Ronaldo de Assis Moreira, op foran en gruppe folkevalgte ved en kongreshøring for at imødegå disse alvorlige beskyldninger.

Han afviste kategorisk enhver tilknytning til det selskab, der er indblandet i de svigagtige aktiviteter, kendt som 18k Ronaldinho Comércio e Participações Ltda.

Selskabet lokkede investorer til at bruge en påstået svindelplatform.

Platformoperatørerne opfordrede kryptoindehavere til at investere mindst $30 værdi af krypto og lovede dem daglige gevinster på 2% eller mere på deres indsatser.

“De misbrugte mit navn for at skabe dette selskabs firmanavn,” fastslog Ronaldinho under høringen ifølge en erklæring fra Brasiliens parlamentariske forsamling.

“Det er ikke sandt, at jeg er stifter og kontrolpartner for 18K Ronaldinho,” sagde den 43-årige tidligere spiller, der er kendt for sin berømte karriere med Brasilien og Barcelona.

Den berømte tidligere spiller præciserede, at han i 2016 havde indgået en kontrakt med et amerikansk baseret selskab, 18k Watch Corporation, for at udvikle en linje af ure med sit billede.

Det er dog uklart, om disse to virksomheder er forbundet.

Under den kongreshøring, spurgte rapportøren Ricardo Silva om Ronaldinhos retssager mod selskabet for uautoriseret brug af hans billede.

Fodboldlegenden afslørede, at hans bror håndterer de juridiske aspekter af disse sager og lægger ansvaret over på ham for at navigere i det komplekse juridiske landskab.

Ronaldinho blev bemærkelsesværdigt indblandet i en gruppesøgsmål, iværksat af Brasiliens institut for forbrugerforhold i 2020.

Top  MakerDAO annoncerer token-udveksling for governance holders

Søgsmålet forsøgte at få 300 millioner reais ($60,66 millioner) i erstatning til klienter, der mistede penge i 18k Ronaldinho Comércio e Participações Ltda-svindlen.

I en anden juridisk sag blev Ronaldinho og hans bror anholdt i Paraguay for at besidde forfalskede pas i 2020, hvilket resulterede i 171 dages fængsling.

Trods disse tilbageslag forbliver Ronaldinho en ikon inden for brasiliansk fodbold, idet han blev kåret til FIFA Verdensspiller i 2004 og 2005.

Derudover vandt han VM med Brasilien i 2002 og Champions League med Barcelona i 2006.

Svindel og bedrageri har kostet 1,2 milliarder dollars i 2023

Indtil videre har Web3-platforme i år mistet mere end 1,2 milliarder dollars i svindel og bedrageri, ifølge en rapport fra Web3 bug bounty-platformen Immunefi.

Rapporten afslørede i alt 211 separate hændelser, der har bidraget til dette enorme beløb, hvoraf august måned alene stod for 23,4 millioner dollars i tab.

Stigningen i tab i august var primært relateret til projekter, der var vært på det nyoprettede Ethereum Layer 2 Base-netværk.

Ifølge rapporten var Ethereum (ETH) det netværk, der blev ramt af flest angreb, med fem forskellige episoder, der påvirkede protokoller bygget på netværket.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button