AltcoinsKrypto News

Russisk banksektor står over for truslen fra en digital rubel, advarer bankforening

En advarsel er blevet udstedt af en stor russisk bankforening, der advarer om, at den digitale rubel vil øge lånerenterne, da bankerne kæmper for at klare sig med den snart udstedte CBDC (Central Bank Digital Currency). Centralbanken lancerede sidste måned en CBDC-pilot i 11 byer i samarbejde med 13 kommercielle banker. Men bankorganisationer har allerede udtrykt “bekymring” over projektet, og Centralbanken blev rystet af afgangen fra Sberbank og Tinkoff Bank i sidste øjeblik.

Alexey Voylukov, vicepræsident for Association of Banks of Russia, har udtalt, at CBDC-projektet kan få lånerenterne til at stige med 0,5%. Bankforeningen sendte for nylig et brev til Centralbanken med “en anmodning om at afklare visse spørgsmål vedrørende den digitale rubel.” Foreningen hævdede, at borgerne var “bekymrede” for mønten. Forretningsledere har også givet udtryk for deres forbehold.

Andre eksperter har udtalt lignende advarsler. Georgy Vashchenko, vicedirektør for det analytiske afdeling hos Freedom Finance Global, hævdede, at banker kunne miste over 31 milliarder dollars. Yevgeniy Kogan, investeringsbank og professor ved National Research University Higher School of Economics, understregede, at det russiske banksystem gradvist vil forsvinde, som det russiske centralbankudvalgs leder, Anatoly Aksakov, har udtalt. En leder fra Rosbank sagde, at hovedbekymringen for finansielle institutioner og russiske banker er, at en del af deres aktiver vil flyde ud af banksektoren og ind i digitale rubel-tegnebøger.

Andre eksperter er dog af den opfattelse, at farerne ved CBDC-udstedelse er blevet overdrevet. Timur Nigmatullin, senior investeringskonsulent ved Finam Financial Group, påpegede, at det er klart ud fra eksemplet med Kina, at de russiske banker er trygge for nu. Han bemærkede, at de kinesiske statslige organer først nu begynder at betale deres ansatte i digitale yuan-tokens, selvom pilotprojektet begyndte tidligt i 2020. Han påpegede derfor, at “det er usandsynligt, at den digitale rubel i hvert fald i den nærmeste fremtid vil blive en betydelig faktor for banksektoren.”

Top  Warren Buffett beklager udviklingen på aktiemarkedet og advarer mod "dummheder": Lignende udtalelser fra Charlie Mungers arv.

Det er stadig uklart, hvordan den digitale rubel vil påvirke bankerne, og om de potentielle fordele ved CBDC-transaktioner vil opveje de mulige tab i forbindelse med den digitale rubel. Risikoen for, at store mængder aktiver flytter sig fra banksektoren til digitale rubel-tegnebøger, giver føde til bekymringer blandt finsnitutioner og russiske banker.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button