AltcoinsKrypto News

Russisk CBDC & Biometriske Data Projekter Ikke Knyttet Sammen, Påstår Banken

Den russiske centralbank har afvist enhver forbindelse mellem deres digitale rubel og statens bestræbelser på at indsamle biometriske data. For lidt over en måned siden begyndte banken at teste deres digitale rubel i 11 byer landet over. I fjor vedtog russiske parlamentsmedlemmer en lov, der tillader banker og statslige organer at indsamle biometriske data om deres klienter. Disse data inkluderer ansigtsscanninger og fingeraftryk og har givet anledning til oprettelsen af Unified Biometric System (UBS). UBS vil blive brugt som en national platform til fjernidentifikation af digitale tjenester af både Kreml og banker.

Det ser dog ud til, at mange observatører har blandet de to projekter sammen, hvilket har ført til en række svindlere, der udnytter digital rubel og biometrik. Sidste måned advarede flere regioner om, at deres borgere var blevet mål for svindlere via e-mails og telefonopkald. Mange af disse påståede svindlere bad potentielle ofre om at indsende biometriske data for at kunne konvertere deres kontante rubelbesparelser til digitale rubel-tokens.

Ifølge statsligt TV-kanalen Channel One har Elvira Nabiullina, guvernøren for Den Russiske Centralbank, udtalt, at den digitale rubel “ikke har noget at gøre med biometrik.” Nabiullina tilføjede: “Biometrik og den digitale rubel er to projekter, der absolut ikke har noget med hinanden at gøre. Brugen af den digitale rubel indebærer ikke obligatorisk brug af biometrik. Begge projekter – UBS-biometrisk indsendelse og brugen af den digitale rubel – er helt frivillige. Det er vores holdning til sagen.”

Nabiullina bemærkede også, at selvom “indsendelse af biometriske data” var en “frivillig beslutning for russiske borgere,” havde over 50 millioner mennesker hidtil trådt frem for at aflevere deres data. Yuri Shabano, viceminister for Digital Udviklingsdepartementet under det russiske ministerium for digital udvikling, hævdede, at “mindre end 1%” af mennesker hidtil havde “afvist” at indsende deres biometriske data.

Top  Kryptomarkeder rystes af økonomisk usikkerhed efter Bitcoin kursnedsættelse

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button