AltcoinsKrypto News

Russisk lovgiver foreslår mulig kompatibilitet mellem kinesisk og russisk CBDC for at muliggøre internationale betalinger

China og Ruslands CBDC’er kan være “kompatible” ifølge russisk lovgiver

En førende russisk lovgiver siger, at Kinas og Ruslands CBDC’er (Central Bank Digital Currencies) muligvis kan være “kompatible” og kunne bruges til internationale betalinger mellem nationerne.

Ifølge RBC blev kommentarerne fremsat af Anatoly Aksakov, medlem af Dumaen fra Chuvashias Kanash-valgkreds og formand for Dumaens Komité for Finansielle Markeder.

Aksakov fortalte deltagere på et CBDC-relateret forum:

“Vi i Dumaen håber virkelig, at [internationale CBDC’er] vil blive aktivt brugt i udenrigsøkonomisk aktivitet. Som følge heraf vil det være muligt at bruge vores digitale rubel til internationale betalinger.”

Om Kina sagde MP’en:

“Der kan tages options for systemkompatibilitet i betragtning. For eksempel kan det kinesiske [CBDC]-system og vores [gøres kompatible] for at muliggøre konverteringer mellem de to digitale valutaer.”

Aksakov sagde, at tokens kunne “anvendes i den økonomiske omsætning mellem vores lande [Kina og Rusland].”

MP’en tilføjede, at det var “nødvendigt at introducere en ny valuta til landet i etaper,” en model som Beijing tidligere har forfulgt.

I stedet for at fastsætte en national rulleudgivelsesdato har den kinesiske regering oprettet en stadigt voksende CBDC-pilotzone for sin digitale yuan.

Denis Polyakov, vicechef for Department of the Russian Central Bank’s National Payment System, hævdede, at den digitale rubel ville give indenlandske virksomheder “mulighed for at reducere omkostninger”, da provisionen for betalinger “kun vil være cirka 0,3%.”

Polyakov tilføjede, at almindelige borgere ville kunne bruge CBDC’en til “at foretage hurtige overførsler uden provision.”

Tidligere på måneden besøgte Ruslands Prosekutor-General Beijing, hvor han fortalte sin kinesiske modpart, at de to nationer skulle samarbejde om CBDC-reguleringen.

Top  Spot Ethereum and Ripple ETFs Expected to Hit the Market Soon

Beijing har endnu ikke offentligt gensidigt givet udtryk for denne holdning.

Men de tester også e-CNY’s grænseoverskridende kapaciteter, mens Kina-Rusland-forholdene fortsætter med at forbedres.

Russisk CBDC-indsats: Kinesisk inspiration?

Aksakov er også hovedarkitekten bag Ruslands krypto-lovgivning.

Imidlertid er hans bestræbelser på at få vedtaget kryptolove blevet i høj grad forhindret af en dødvande mellem den krypto-skeptiske centralbankgouvernør Elvira Nabiullina og pro-industriregeringsministerier.

Nabiullina er en af præsident Vladimir Putins nærmeste allierede.

Hun har tidligere været Putins økonomiske rådgiver og Ruslands minister for økonomisk udvikling.

Nabiullina har udtalt sig for at vedtage et kinesisk-inspireret kryptoforbud og fremskynde lanceringen af en digital rubel.

Analytikere mener, at den digitale RUB kan blive fuldt implementeret i 2025, men Nabiullina håber at kunne starte en “virkelig” CBDC-pilot senest i begyndelsen af august.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button