Krypto News

Sam Bankman-Fried fundet skyldig i alle anklagepunkter: En af de største kriminalfælder i krypto-historien afsluttes

Krypto-Børsgrunderen Sam Bankman-Fried fundet skyldig i alle anklagepunkter

En af de største kriminalfald i krypto-historien nærmer sig sin afslutning. Sam Bankman-Fried, grundlæggeren af den insolvente krypto-børs FTX, er blevet fundet skyldig i alle syv anklagepunkter af de tolv medlemmer i juryen. Dommen blev afsagt klokken 1 om morgenen dansk tid. Selvom der endnu ikke er afsagt en endelig straf, kan det forventes, at den tidligere “posterboy” for krypto-scenen ikke undgår en fængselsstraf.

Det har taget næsten et år siden FTX’s sammenbrud at nå til denne afgørelse. Juryen fandt det bevist, at SBF havde snydt investorerne. Anklagerne omfattede flere tilfælde af svindel og sammensværgelse. Straffen vil først blive fastsat den 28. marts næste år. Den 31-årige risikerer i værste fald op til 115 års fængsel.

Dommer Kaplan takkede juryen for deres arbejde og sagde, “De har gjort, hvad vi håber, at alle borgere gør, når de bliver indkaldt til tjeneste.”

Procesforløbet har varet næsten en måned og afslørede chokerende forretningsmetoder i SBF’s krypto-imperium – en mere skandaløs end den anden. Nogle af disse omfattede milliardunderskud i FTX’s regnskab, “særlige privilegier” for at trække klientmidler fra Alameda, regnskabsfusk, bestikkelse af kinesiske regeringsembedsmænd og millionbetalinger til et firma, der åbnede døren til berømthedsverdenen for SBF.

Overraskende nok afgav Sam Bankman-Fried sin egen vidneforklaring under sin egen retssag, hvilket er usædvanligt i sådanne sager. Denne taktik hjalp dog ikke meget, da anklagemyndigheden benyttede lejligheden til at konfrontere FTX-grundlæggeren med hans udtalelser i interviews og på X (tidligere Twitter).

SBF-Proces 2.0

Dette var dog kun en forsmag på, hvad der venter den 31-årige i en kommende retssag. Oprindeligt blev SBF anklaget for i alt 13 anklagepunkter af den amerikanske anklagemyndighed. På grund af en aftale med Bahamas blev fem punkter (primært anklager om overtrædelser af valglovgivningen) overført til en separat retssag. Et punkt blev droppet. Processtart er fastsat til den 11. marts næste år.

Top  Bitcoin-prisen falder igen under $26.500 og er i fare for yderligere tab

Med skyldkendelsen er retssagen næsten overstået. SBF står i hvert fald til en fængselsstraf. Om det i sidste ende vil være 115 år, forbliver dog at se, da SBF har mulighed for at appellere dommen.

Footer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button