BitcoinKrypto News

SEC-Chef kritisiert Bitcoin und zweifelt an seiner Legitimität trotz Zulassung von Investmentanlagen

SEC-Chef kritiserer Bitcoin ETFs trods ny godkendelse

SEC-Chef Gary Gensler har kritiseret Bitcoin-ETFs kraftigt, selvom hans myndighed for nylig godkendte nye investeringsmuligheder, der skal lette investeringer i BTC for visse investorer. Selv anbefaler den 66-årige ikke kryptovalutaer. Han mener endda, at de nye fonde er modsætningsfulde.

SEC-Chef Gensler kritiserer Bitcoin-ETFs trods godkendelse

SEC-Chef Gary Gensler kritiserer Bitcoin-ETFs kraftigt, selvom han for nylig godkendte investeringsmulighederne sammen med sin myndighed. Han betragter Bitcoin Spot ETFs som dybt ironiske.

Hans kommentar lyder: “Det hele er ironisk. Satoshi Nakamoto sagde, at dette ville være et decentraliseret system. Og den klassiske finansverden fører til centralisering,” sagde Gensler i et interview med CNBC.

De samme argumenter er blevet hørt i kryptoscenen på det seneste. Max Keiser, en af de mest kendte bitcoin-maximalister, mener, at fare for centralisering gennem ETF’er er uundgåelig. Disse administreres på regulerede børser, og de købte bitcoins er hos enkelte store forvaltere.

“Forestil jer denne ironi, når folk siger, at denne uge er historisk. Det handler om centralisering og traditionelle finansmidler,” fortsatte Gensler.

Nogle analytikere ser godkendelsen af Bitcoin Spot ETFs som positiv. De forventer, at de børsnoterede fonde vil have en gavnlig effekt på massetakten af ​​Bitcoin og bidrage til at normalisere den i samfundet.

Gensler tvivler generelt på Bitcoin

Ud over sin kritik af ETF’er tvivler Gensler nu endda generelt på Bitcoin. SEC-chefen rykker dermed endda fra sin tidligere holdning. Selvom han aldrig har udtrykt specifik støtte til Bitcoin, har han tidligere gentagne gange betegnet BTC som den eneste decentrale kryptovaluta.

Top  Advarsel: Risici ved handel med Kryptowährungen - Hvad du bør vide før du investerer

“Der er en masse centralisering her. Grunden er i det væsentlige, at bitcoins bliver produceret og opereret af en håndfuld minedriftvirksomheder og lignende,” sagde han.

Gensler mener endda generelt, at kryptovalutaer er endnu mere kritiske. Han hævder, at de for det meste er fidusordninger – en udtalelse, som den 66-årige gentagne gange har fremsat.

“Uden at dømme en enkelt token vil jeg hævde, at de fleste af disse tokens faktisk er værdipapirer i henhold til værdipapirloven. Derfor skal føderale love håndhæves på handelsplatformene,” sagde han.

Gensler anbefaler stadig ikke køb af Bitcoin. Han hævder over for CNBC, at de nye fonde ikke har givet Bitcoin ny legitimitet.

“Vi har ikke godkendt Bitcoin selv, vi har ikke støttet det. Investorer bør være klar over, at den underliggende aktiv er et meget spekulativt produkt.”

Han mener stadig, at BTC ikke er et legitimt betalingsmiddel, men kun bruges til ulovlige formål. “Dens brug er virkelig begrænset til ulovlige aktiviteter: hvidvaskning af penge, sanktioner, ransomware og lignende”.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button