Krypto News

Spektakulære anklager om milliardbedrageri: New Yorker retssag udfolder sig mellem tidligere CEO og eks-kæreste

Bitcoin Børschef står over for milliardbedrageri anklager

I en retssag i New York kolliderer verdener i retten mod den tidligere chef for det fallerede kryptobørs FTX. Caroline Ellison, den tidligere elskerinde, vælger stærke ord som hovedvidne.

Caroline Ellison, tidligere administrerende direktør for krypto-hedgefonden Alameda Research, belastede sin eks-kæreste, Sam Bankman-Fried, under retssagen om bedrageri omkring sammenbruddet af kryptobørsen FTX.

Sam Bankman-Fried (SBF) står over for anklager om bevidst milliardbedrageri i New York. Den 31-årige ønskede at blive ekstremt rig på kort tid som grundlægger af den selvudnævnte børs FTX, der handler med kryptokurrency. Han blev omtalt som “scene-messiasen”, som en strålende overlevende i en volatil, skandalerammet branche, og han blev regelmæssigt bragt ind som branchens redningsmand, når det skrantede – indtil for et år siden.
Der blev pludselig dårlig likviditet i hans tidligere så roste virksomhed, og han og hans kunder mistede milliarder. Der blev hurtigt talt om groft svigtende virksomhedsstyring og endda bedrageri. “Jeg har aldrig oplevet så fuldstændig fejlslagen virksomhedsstyring i min karriere”, erklærede den udnævnte konkursrådgiver tidligt og henviste til mærkelige transaktioner.

Harmless Matematisk Geni eller Skrupelløs Bedrager?

Det vil ikke overraske nogen, at anklagemyndigheden i de seneste dage har fortalt historien om en vis Sam Bankman-Fried foran United States District Court Southern District of New York. Han angiveligt har videresendt kundemidler fra sin børs FTX til sin hedgefond Alameda for at føre en luksuriøs livsstil, berige sig selv ved at købe ejendomme eller købe indflydelse hos politiske personligheder som en vis Donald Trump. En anden interessant pointe, som blev bragt op i denne forbindelse, var bagdøren i handelssoftwaren, som FTX og søsterselskabet Alameda Research skabte, hvilket gjorde det muligt for Alameda at låne penge fra børsens kunder uden officiel tilladelse og uden at lægge sikkerhed.
“For et år siden så det ud til, at Sam Bankman-Fried havde nået toppen”, erklærede viceanklager Nathan Rehn i sin afsluttende tale i retten og fortsatte: “Han havde rigdom, magt og indflydelse. Det hele var bygget på løgne.” Hans tilsyneladende rigdom og magt var resultatet af en omfattende bedragerisk handling, opsummerede anklagemyndigheden kerneargumentet.
Imidlertid forblev Sam Bankman-Fried stoisk under proceduren; han synes at stole på sine forsvarere. De forsøger systematisk at tegne billedet af en “harmløs matematisk nørd”, der ikke har bedraget nogen. I deres øjne handlede den unge mand i god tro. Han handlede åbent og ærligt, selvom der blev begået fejl. “Det er ikke en forbrydelse at have været direktør for et firma, der senere gik konkurs”, lyder deres motto. De serverer juryen “historien om kryptoverdenen mellem 2017 og 2022” og forsøger at beskrive, hvordan en så risikabel, volatil markedsplads kan få et veldrevet og fornuftigt handlende firma til at falde. At arbejde for en start-up af denne art er som “at bygge et fly, mens du flyver”, gentog Sam Bankman-Frieds advokater kryptoscenens dumpe slogans fra fortiden. Der var ingen hensigt om snyd, selvom mere erfarne virksomheder sandsynligvis ville have været mere forsigtige med risici. Selv misbruget af kundemidler fra kryptobørsen FTX af Alameda var ikke bedrageri, fordi “dette system ikke var hemmeligt, og fordi ethvert ledende udvikler hos FTX” kunne se det.

Top  Bitcoin-legende Adam Back vædder 1 million satser på, at kursen når 100.000 dollars før halveringen

Hovedvidnet vælger klare ord: Megalomi

Caroline Ellison har lige beskrevet det modsatte. Den unge kvinde betragtes som anklagemyndighedens vigtigste vidne i New York, fordi hun som tidligere leder af den højrisiko-krypto-hedgefond Alameda ikke kun var en af de vigtigste medarbejdere for den anklagede, men også var hans kæreste i en periode. Faktisk beskrev hun Sam Bankman-Fried som en ambitiøs mand, der ikke havde nogen skrupler med at give kreditgivere vildledende finansiel information, konkurrere med den dødsdømte konkurrent Binance, forsøge at forbedre verden med tilsyneladende let tjente penge og som endda synes seriøst at have troet på at kunne blive præsident for De Forenede Stater en dag. “Alameda trak flere milliarder dollars af kundeaftaler fra børsen FTX og brugte dem til vores egne investeringer og til at afbetale vores gæld”, erklærede hun åbent. Bankman-Fried instruerede hende endda i at præsentere kreditorer for en vildledende Alameda-regnskabsrapport. På spørgsmålet fra en anklager om, hvorvidt hun havde begået forbrydelser, svarede den 28-årige: “Ja, det har vi.” Ellison tilføjede, at Alameda første gang brugte bagdøren til “lån” i softwaren i 2021. Et af målene var at tilbagekøbe Binance’s milliarddollar-andel i FTX, fordi rivalens tilstedeværelse kunne have påvirket den operationelle drift, sagde hun.
Selvom der er tvivl om integriteten af den tilgængelige data, betragtes Binance i disse dage som “verdens største kryptobørs”. I november sidste år udviste de interesse for at overtage FTX, men besluttede sig derefter imod det kort før FTX’s fallit. Ellison vidner igen på onsdag. Allerede sidste uge vidnede den tidligere tekniske chef og medstifter af FTX, Gary Wang, og belastede Bankman-Fried lige så meget som Ellison – og som Nishad Singh sandsynligvis også vil gøre senere i retssagen. Ellison, Wang og Singh havde erklæret sig skyldige og annonceret, at de vil samarbejde med anklagemyndigheden. Med denne aftale håber de selvfølgelig at mindske eller undgå deres egen straf. Hvis man tror på anklagemyndighedens argumenter, har den anklagede Sam Bankman-Fried hemmeligt flyttet milliarder af kundepenge for at spekulere og finansiere sin overdådige livsstil. Den unge mand har gentagne gange afvist alle bedrageribeskyldninger og har erklæret sig ikke skyldig. Han har dog indrømmet fejl i virksomhedsledelsen. Sagen er sat til seks uger, og hvis han bliver dømt, risikerer Sam Bankman-Fried op til 115 års fængsel.

Top  Kryptomarkedet under pres: Bitcoin styrtdykker efter Mt.Gox-meddelelse

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button