BitcoinKrypto News

Spot-Bitcoin-ETFs genehmigt in den USA: Großer Schritt Richtung Anlegerakzeptanz

Etablering af Bitcoin-ETFs i USA får positiv modtagelse fra investorer

Efter års debat og kontroverser blev Spot-Bitcoin-ETF’er i januar for første gang godkendt af den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) og officielt tilladt til handel. Dette betyder, at investorer nu har adgang til et reguleret finansielt produkt, der nøjagtigt afspejler prisen på Bitcoin.

For Bitcoin er dette et stort skridt mod investortolerance, da institutionelle investorer hidtil har holdt sig tilbage fra at investere i Bitcoin som en aktivklasse på grund af forskellige usikkerheder. SEC har givet grønt lys til Spot-Bitcoin-ETF’er fra elleve udbydere. Handlen er allerede begyndt, men er kun tilgængelig for amerikanske investorer.

I en uddybende erklæring om beslutningen understregede SEC imidlertid, at godkendelsen af disse ETF’er ikke skal opfattes som en anbefaling af Bitcoin fra reguleringsmyndigheden. Investorer bør forblive forsigtige på grund af de mange risici, der er forbundet med Bitcoin og produkter, hvis værdi er bundet til kryptovalutaer. Godkendelsen vil heller ikke betyde, at reguleringsmyndigheden vil godkende ansøgninger om ETF’er med andre kryptovalutaer i fremtiden.

Muligheden for at investere i Bitcoin gennem et reguleret finansielt instrument i stedet for direkte gennem blockchain-teknologi vil helt sikkert føre til yderligere tilstrømning til kryptoområdet. Denne aktivklasse’s høje volatilitet vil ikke skræmme investorer væk. Førhen kunne man allerede investere i kryptoaktiver gennem fonde og certifikatstrukturer. Tilbuddet udvides derfor, og det kan muligvis føre til omlægninger i starten. Hvis imidlertid store kapitalforvaltere begynder at investere mere i kryptomarkedet, kan dette også være tillidsfremmende for den bredere offentlighed.

Mens lanceringen af de første Bitcoin-ETF’er i USA er i hus, er et sådant produkt i øjeblikket ikke realistisk for det europæiske marked. Dette skyldes, at et Bitcoin-Spot-ETF i amerikansk stil på grund af lovmæssige fondskrav vedrørende diversificering – på nuværende tidspunkt – ikke kan replikeres. Der er heller ingen retningslinjer i Europa specifikt for Krypto Asset ETF’er, og markedet i Europa er meget heterogent, hvilket yderligere komplicerer lanceringen. Tyske investorer kan ty til krypto-certifikater, hvor investorer imidlertid også påtager sig en udstederrisiko. Spot-Bitcoin-ETF’er ville således tilbyde en reel merværdi i Europa.

Top  Er SWIFT på vej mod integration af Ripple's XRP i deres netværk? - Potentiel stigning på vej til 9 Dollars

Vores vurdering:

Interessen for Bitcoin & Co er faldet lidt siden 2021-højdepunkterne, da kurserne på et tidspunkt faldt med næsten 80 procent. Insidere talte om den dybeste “krypto-vinter”. Siden begyndelsen af 2023 er kurserne dog steget igen, men euforien er ude af markedet, selvom der stadig eksisterer tilsyneladende utopiske kursmål. Ikke desto mindre står Bitcoin over for en særlig begivenhed i april: halveringen, hvor belønningen til Bitcoin-minedrift allerede for fjerde gang bliver halveret. På lang sigt begrænses mængden af tilgængelige bitcoins. Denne deflatoriske virkning har historisk set ført til stigende Bitcoin-priser i løbet af perioden op til halveringen. Derfor kommer Bitcoin-ETF’er lige på det rigtige tidspunkt.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button